Zoran Pajić:  Sve je manje sramote i griže savesti među ljudima

Zoran Pajić: Sve je manje sramote i griže savesti među ljudima

Autor: | 20/11/2017

0

Zorana Pajića gledate u seriji "Istine i laži". Igra Nikolu, sa kojim razmenjuje misli pre nego što uđe u njegov lik. Kaže, sve je manje sramote i griže savesti među ljudima, a ljubav je istina, ona čista i iskonska. Zoran priča o istinama, lažima i nesnađenim počecima.

Kako je biti Zoran Pajić u novembru 2017?

- Posle tri meseca neprekidnog snimanja, novembar je mesec kada cela ekipa pravi pauzu. Jako sam zadovoljan dosadašnjim radom i trenutno sam u jednoj fazi mira. Odmaram, gledam serije,  uživam u toplom domu, slušam jesenje kiše i radujem se ponovnom okupljanu cele ekipe serije ,,Istine i laži".

Gde se završava istina, a počinju laži?

- U našim nesigurnostima, strahovima i slabostima nekada ispliva istina, a nekad laž. Treba biti svestan sebe, svojih ciljeva, želja,  potreba i naći pravi put da do istih dođemo,  a da pritom ne ugrožavamo druge. Ukoliko čovek laže sebe i opravdava svoje loše postupke, lagaće i druge. Istina leži u ljubavi prema sebi i dragima. U današnje vreme je teško spoznati šta je istina, a šta laž. Sve je manje sramote i griže savesti među ljudima jer je najbitnija lična sreća, a ne mislimo mnogo na tuđe emocije.

Šta kažeš Nikoli pre nego što uđeš u njegov lik?

- Sve će doći na svoje.

Foto Instagram/orangezo

Kako se snalaziš u Nikolinoj koži? Glumci mahom kažu da obično traže neku sličnost sa likom. Ali, tvoja i Nikolina priča nije baš da imaju sličnosti. Šta tražiš u sebi da daš njemu?

- Glumac ne može stoprocentno da pobegne od sebe kada ulazi u neki lik. Neki deo sebe mora da pruži, a ostatak je nadogradnja. Nikola nije tip koji planira unapred. Njemu se u jednom trenutku menja život iz korena i on nespreman pokušava da nađe rešenje, a da niko ne bude povređen. Lepota igranja ovog lika je upravo u tom procesu njegovog sazrevanja od koga je dugo bežao, a on, i u takvim okolnostima, ostaje veran sebi, svojoj porodici i prijateljima, trudeći se da te promene ne utiču mnogo na njih. Treba ostati svoj i čist pred sobom u teškim životnim situacijama.

Zbog čega su nam potrebne Istine i laži?

- Svako od nas može da se pronađe u nekom od likova u seriji. Često dobijam poruke na društvenim mrežama da se cela porodica okupi u devet i gleda seriju. Kasnije komentarišu i nestrpljivo isčekuju novu epizodu. U tome i jeste čar, da se bar na tih sat vremena svi okupe, zaborave na svakodnevne probleme, opuste se i uživaju u našoj seriji. U ovom brzom vremenu virtuelne stvarnosti kada smo se otuđili jedni od drugih, mnogo znači da se oseti ta toplina porodičnog doma kao nekada.

Zanimljivo je da tvoja karijera uopšte nije išla pravom linojm. Iz Požarevca preko Beograda do hrvatske "Ruže vjetrova". Kako to da su te Hrvati "ščepali" pre naših?

- Da mi se serija "Istine i laži" dogodila pre pet godina, možda ne bih bio spreman kao što sam danas. Dosta mi je pomogao rad u Hrvatskoj što se tiče tako velikog projekta od preko 100 epizoda i zato sam spremno dočekao ovu seriju. Ljudi iz Hrvatske su me pozvali na kasting i tako sam dobio ulogu. Pre toga, možda sam otišao na neka dva, tri kastinga ovde u Srbiji. U to vreme sve je bilo nekako zatvorenije, vrlo retko su se organizovale audicije za serije, a još ređe za film. Reditelji i producenti ne žele da rizikuju sa novim, neafirmisanim glumcima. Naša serija je dokaz da se rizik ipak isplati.

Foto Instagram/orangezo

Šta ti je profesor Predrag Ejdus rekao a od čega ne odstupaš kad je tvoj posao u pitanju?

- Da nikad ne odustajem jer privilegija je raditi ono što voliš. Ejdus je posle proba i snimanja dolazio na časove, a posle toga išao na predstave i tako svaki dan. To možeš da izdržiš, i psihički i psihički, samo ako svim srcem voliš ovaj posao. Gluma je mukotrpan rad, kopamo po ljudskoj psihi i emocijama, ali je i terapija, pročišćenje i lek za dušu.

Gde smo najbliži istini: u pozorištu, u ljubavi, u prijateljstvu ili u samoći?

- Ljubav je i pozorište i prijateljstvo. Kada osetite ljubav prema sebi u samoći, možete voleti iskreno i druge. Kada pružimo dobrotu drugima, sigurno će nam se vratiti na ovaj, ili onaj način. Ljubav je istina, ona čista i iskonska.

hellomagazin.rs Mirko Tabašević/Instagram/orangezo

Najnovije vesti