Danijela Vranješ: Na krilima najlepše vesti

Danijela Vranješ: Na krilima najlepše vesti

Autor: | 15/08/2016

0


Da se prave stvari uvek dogode u najbolje vreme nedavno se uverila četrdesettrogodišnja glumica Danijela Vranješ, koja je pre dva meseca saznala da je u drugom stanju i da će krajem godine sa emotivnim partnerom, bubnjarem Igorom Maleševićem dobiti dete.

Srećna vest neizmerno je obradovala buduće roditelje koji nisu planirali, ali su želeli potomstvo.

- Nikada neću zaboraviti 2. jun kada mi je lekar potvrdio da sam već šest i po nedelja u drugom stanju, mada sam to osetila mnogo ranije. Te stvari žena jednostavno oseti. Od početka sam bila vrlo srećna mada nikada nisam bila jedna od onih devojaka koje jure trudnoću i muža. Znam da se mnogima neće sviđati ovo što ću reći, ali imam mnogo divnih drugarica koje nisu majke i vrlo su srećne. Neko vreme sam i sebe videla u budućnosti srećnu bez dece. Uvek sam mislila da to treba da se desi prirodno i spontano i da, ako se desi, onda je to poklon i zadatak koji treba da ispunimo. Ispostavilo se da je meni namenjen taj zadatak - počinje priču Danijela i dodaje da se odlično oseća u trudnoći bez obzira na godine.

- Sigurna sam da mi se trudnoća desila u pravo vreme. Vrlo sam nezrela i mnogo mlađa u duši u odnosu na moje godine jer je moje odrastanje teklo nekim individualnim tokom, tipičnim za umetnike. Kao najbolja potvrda da je sada pravi trenutak za bebu je činjenica da imam predivnu i mirnu trudnoću, bez ikakvih psihičkih i fizičkih smetnji. Nemam mučnine, trudničku ćud ili veliku potrebu za hranom, što znači da, ukoliko je žena zdrava, to nije stvar godina već vremena kada je ona spremna.

Zahvaljujući zdravom načinu života koji podrazumeva bavljenje sportom i izbalansiranu ishranu, atraktivna glumica uspela je da održi vitalnost organizma i da sada u potpunosti uživa u blagoslovenom stanju.

- Postoje predrasude da žene u određenim godinama imaju rizičnu trudnoću, ali to nije pravilo jer je naš organizam mlad onoliko koliko smo vodili računa o njemu. Redovno se bavim sportom, ne unosim otrove i godinama ne jedem testa i šećer, tako da je moje telo u odličnom stanju.

S druge strane, postoji mnogo mladih žena koje imaju rizičnu trudnoću. Ne propagiram kasno rađanje, ali takođe smatram da žene ne bi trebalo da strahuju ukoliko im se trudnoća nije dogodila do određenih godina - tvrdi Vranješeva, koja priznaje da je postala nešto sebičnija otkako čeka bebu.

- Jedino što se promenilo u mom životu je to da sam počela više da ugađam sebi, s punim pravom, jer sam sada kapsula za jedan novi život. Po prirodi nisam sebičnjak i oduvek sam želela da malo više mislim na sebe, a evo sada se to i dogodilo. Osećam se izuzetno jako i spremno za sve što me čeka.

Sreću zbog dolaska bebe sa Danijelom deli i njen emotivni partner, a zaljubljeni par uskoro planira da započne i zajednički život, dok su pripreme za venčanje ostavili za neko drugo vreme.

- Igor i ja smo zajedno manje od godinu dana, ali se u našoj vezi sve dešavalo prilično brzo i to je vrlo lepo. Kao svaki par koji se voli i koji čeka dete, razmišljamo o tome kako ćemo da uobličimo našu zajednicu, ali još ne znamo da li ćemo se i kada venčati. Ipak, oboje smo sigurni da ćemo doneti najbolju odluku za naše dete i za nas kako bismo bili srećni. Beba ne zna za brak već je mnogo bitnija iskrena emocija koju ćemo joj sigurno pružiti. Uostalom, meni je ostalo još tri meseca uživanja, a onda će mi stomak ozbiljno narasti. Zato ne želim da taj prelepi period provedem organizujući venčanje - iskrena je talentovana umetnica koja nam je otkrila čime ju je Igor osvojio.

- Oboje smo umetnici i sličnih smo senzibiliteta, a ključno je bilo to što se vrlo dobro razumemo i što se pored njega iskreno smejem. To je osećaj koji ništa na ovom svetu ne može da vam zameni. Osim toga, oboje volimo Dunav, što je za mene, takođe, vrlo bitno - objašnjava Danijela. Kaže da su se i njeni roditelji mnogo obradovali budućem članu porodice:

- Imam sreću da moji roditelji imaju moderan pogled na život, tako da mi nikada nisu postavljali pitanja o rađanju i udaji, ali su svakako sada jako srećni. Lepa stvar u svemu je i što je moja mama relativno mlada, a njena pomoć će nam biti neophodna kada beba bude došla na svet, s obzirom na to da sam ja glumica, a tata je muzičar.

Iako je u četvrtom mesecu trudnoće, lepa glumica, koju je publika zavolela u kultnim filmovima kao što su “Munje”, “Čarlston za Ognjenku” i “Ona voli Zvezdu”, i dalje intenzivno radi i nije još spremna za trudničko odsustvo.

- Već sam imala snimanje filma “Stado”, koji je rediteljski prvenac Nikole Koja, a sada intenzivno pripremam predstavu u „Bitef teatru“, koja je proizašla iz radionica “Drama terapije” pod vođstvom Jelene Bogavac i Lidije Andonov. Premijera je u oktobru, a tačan naziv predstave još se ne zna. Na probama svakodnevno plešemo, ali sam sigurna da to mojoj bebi prija pošto se ja odlično osećam - objašnjava poznata Zemunka, koja je poslednjih godina prvenstveno bila posvećena radu sa mladima, što ju je i pripremilo za ulogu majke.

- Poslednjih godina me nije bilo u medijima jer sam se okrenula radu u svojoj školi glume, koja funkcioniše u okviru “Art Depo Studija” pod vođstvom Nikole Čuturila. Moja polaznica Dostana Nikolić nedavno je snimila jednu veliku seriju od dvadeset pet epizoda, a imam i četiri polaznika koji su upisali studije glume. Dobila sam neizmernu ljubav od te dece i mislim da me je rad sa njima pripremio za ulogu majke koja me čeka - zaključuje buduća mama.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Mirko Tabašević