Tri jednostavna trika za savršeno lakirane nokte

Tri jednostavna trika za savršeno lakirane nokte

Autor: | 03/05/2019

0

Spremate se za izlazak, i sve ide kako treba, sve dok ne nanesete završni sloj laka za nokte… I vidite male mehuriće koji su se nekako stvorili ispod laka, a ni boja nije baš svuda ujednačena… Jasno je, morate sve ispočetka, ali znate li zašto se to dešava?

Mehurići se stvaraju kad "zarobite" vazduh između slojeva laka. Boja nije ravnomrena jer ste četkicom zahvatili suviše laka… Evo kako da to izbegnete u tri koraka:

Uvek obrišite nokte acetonom pre lakiranja. Čak i ako vam nokti nisu bili nalakirani, ovim ćete potpuno očistiti površinu nokta i od masnoće ili sitnih čestica prašinice, pa ćete lak moći da nanesete ravnomerno.

Slojevi laka treba da budu vrlo tanki. Ako je sloj laka deblji, biće mu potrebno više vremena da se osuši, a verovatno će vas u nekom trenutku izdati strpljenje i nećete odoleti da ne pipnete nokat… Kad eksperimentalno utvrdite da se lak nije osušio, moraćete sve ispočetka. Zato je tanak sloj laka "zakon".

Ne lakirajte nokte kad žurite. Baza mora da bude potpuno suva, pre nego što naneste prvi sloj laka, a prvi sloj mora sasvim da se osuši pre nego što nanesete drugi. To znači da vam je za manikir potrebno bar 35 minuta.

Ako nemate toliko vremena, stavite jedan sloj bezbojnog laka i možete da istrčite iz kuće, a onaj u omiljenoj nijansi neka sačeka dok ne budete imali dovoljno vremena za tu akciju.

Hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock
Tagovi: lepota manikir nokti

Pročitajte još

Najnovije vesti