Prespavali ste noć sa šminkom na licu? Evo koje su posledice

Prespavali ste noć sa šminkom na licu? Evo koje su posledice

Autor: | 11/08/2019

0

Čak i ako redovno odstranjujete šminku sa lica, sigurno vam se barem jednom u životu desilo da dođete kući preumorni i zaspite sa šminkom na licu.

Kada se probudite oko podneva sa maskarom oko očiju i obojenim jastukom obično je prvi korak - trka do lavaboa. Preporučujemo da šminku uklonite micelarnom vodom i prvo uklonite šminku sa očiju, jer je to najvažnije. Mnoga kozmetika sadrži hemikalije i boje koje prilično iritiraju kožu očiju i mogu se akumulirati u sitne bore, a tamne čestice mogu ostati na koži i nekoliko dana. Ovo može dovesti do iritacije rožnjače i hronične suvoće oka. Maskara se takođe može osušiti tokom noći i ući u unutrašnjost oka, što takođe uzrokuje suve i iritirane oči.

Kada se površina oko očiju i oči očiste od svih makeup proizvoda, onda uklonite puder sa lica kako bi vaša koža ponovo počela da "diše“.

Izbegavajte piling i razne agresivne kreme sa kiselinama! Vaša koža je već nadražena jer ste imali šminku mnogo duže nego što se preporučuje. Nemojte pokušavati da čistite svoje pore nakon što uklonite šminku. Sačekajte bar do sledećeg jutra, navodi Ženski magazin.

Ako osećate da su počele da se stvaraju potkožne bubuljice, naparite lice kako bi se pore "otvorile", a zatim nanesite lagani losion.

Idealno bi bilo da sutradan ne koristite bilo kakvu šminku, ali ako imate popodnevne hitne poslove onda nanesite neki lagani puder ili BB/CC kremu.

hellomagazin.rs guliver/thinkstock