Zašto je važno redovno koristiti balzam za kosu?

Zašto je važno redovno koristiti balzam za kosu?

Autor: | 22/10/2019

0

Bez obzira koji tip kose, stručnjaci savetuju da balzam ne bi trebalo zaobilaziti.

Balzam za kosu je štitnik za naše dlake. Njegova je svrha da pomogne u borbi protiv svih spoljašnjih prepreka.

Tanka kosa

Ako su vam pramenovi tanki, ali imate tonu kose, koristite regenerator za kosu svaki drugi dan. Primarna briga s vašim tipom kose je izbegavanje zapetljavanja.

Važno je toliko često nanositi balzam za kosu jer je to, za razliku od četke kojom kidate kosu, puno nežnije i bolje. Kako bi izbegli dodatno pucanje kose češljajte se pod tušem dok nanosite balzam na vaše krajeve, izbegavajući teme.

Gusta kosa

Debljim pramenovima potrebna je tona hidratacije, tako da nanošenje balzama igra vrlo važnu ulogu u zdravlju vaše kose i treba ga koristiti svakodnevno. Čak i ako pokušavate da smanjite šamponiranje kose, isto pravilo se ne odnosi na regenerator, osim ako je vaš krajnji cilj suva kosa lomljivih krajeva.

Kosa tretirana bojom

Za kosu tretiranu bojom, predlažemo korišćenje dubinskog tretmana, jednom ili dva puta nedeljno uz redovnu upotrebu regeneratora kako bi se kutikula kose obnovila iznutra ka spolja. Kosa koja je obojena ili tretirana blanšom ima povećanu propustljivost, što znači da vaša kosa apsorbuje vlagu, ali je, zapravo, ne može zadržati. Tretman za dubinsko obnavljanje održavaće vaše pramenove mekanima i glatkim, a vaš svakodnevni balzam, održaće boju.

Suva kosa

Balzam za kosu trebalo bi koristiti svaki drugi dan, ali postoje i druge zaštitne mere poput ulja, kreme ili spreja za dodatnu brigu o kosi nakon pranja. Neophodno je jednom ili dva puta mesečno staviti masku za duboku hidrataciju, jer ćete tako vašu kosu zadržati na sjajnijoj strani i pružiti barijeru protiv isušivanja, piše portal Wall.

hellomagazin.rs guliver/thinkstock

Pročitajte još