Prilikom nanošenja parfema izbegavajte ovih pet mesta na telu

Prilikom nanošenja parfema izbegavajte ovih pet mesta na telu

Autor: | 01/11/2019

0


Nanošenje parfema je vrhunac doterivanja. Svi volimo da pred izlazak iz kuće stavimo omiljenu notu na sebe, ali više puta smo se uverili šta znači kada neko u tome pretera.

Lepo je zavoditi mirisom, ali je napadno istim "gušiti" ljude oko sebe. Osim toga, svaka žena mora da zna gde nikako na telu ne sme nanositi parfem.

Kosa

Kosa sama od sebe prirodno upija mirise i zato se čini kao sjajna ideja naneti parfem na kosu i čekati da ga ona upije. Ali, postoji i problem. Alkohol jako suši kosu, pogotovo ako ga naneste direktno na kosu. Zato parfem možete naneti na gustu četku, ostaviti sekund da malo ispari pa onda proći četkom kroz kosu ili sasvim malo parfema naneti na rubove kose, piše miss7.24sata.hr.

Dlanovi

Iako je unutrašnja donja strana dlana mesto na koje najčešće nanosimo parfem, koža ruku je veoma osetljiva, pa pafrem nikako ne nanosite na centralni deo dlana. Takođe, moglo bi se dogoditi da nesvesno protrljate oči prstima na kojima je ostalo parfema, što bi moglo izazvati neugodno žarenje i iritaciju očiju.

Ispod pazuha

I tu se može lako dogoditi iritacija kože. Spoj alkohola iz parfema i znojnih žljezda ispod pazuha može dovesti do "snažne hemijske reakcije", koja će završiti oštećenom kožom i neprijatnim peckanjem.

Genitalije

Uvek izbegavajte nanošenje parfema u blizini najosetljivije kože tela - genitalija, jer niko ne želi da rizikuje i dobije upalu sluzokože, jer to može biti veoma bolno.

Oči

Nikad s parfemom u blizinu očiju! Parfemi su uglavnom na bazi alkohola - većina su 95% etilni alkohol - što može uzrokovati iritaciju i snažno pečenje ako dođe u dodir s osetljivim delovima tela. Oči su naročito osetljive na alkohol u parfemu.

A gde onda naneti parfem?

Na mesta na kojima možete osetiti puls, pre svega na donji deo dlana, zatim na vrat, kao i unutrašnju stranu kolena. Na tim mestima telo je toplije, koža pulsira i miris će se lepše širiti, a neće izazvati iritaciju kože.

hellomagazin.rs guliver/thinkstock
Tagovi: beauty lepota pafrem

Pročitajte još