Da li ste isprobali čupanje obrva koncem

Da li ste isprobali čupanje obrva koncem

Autor: | 26/06/2020

0

Čupanje obrva koncem popularna je prirodna metoda i daje odlične rezultate. Trenutno i kod nas i u svetu postoje brojni načini uklanjanja neželjenih dlačica, a čupanje obrva koncem jedna je od najpopularnijih.

Ova drevna indijska tehnika uklanjanja dlačica u poslednjih nekoliko godina postala je pravi hit među bjuti-zaljubljenicima. Čupanje obrva koncem najpreciznija je metoda jer se linijom konca tačno može odrediti koje područje se depilira, pa je lako izraditi savršen luk.

U nastavku pročitajte šta možete da očekujete ako prvi put idete na čupanje obrva koncem.

Podnošljiva bol

Zavisno od osobe koja vam radi ovaj tretman i vaše tolerancije, čupanje obrva koncem oseća se kao da vam neko istovremeno čupa više dlaka odjednom, ali bol je, u potpunosti, podnošljiva.

Pročitajte: Planirate epilaciju? Na ovo posebno obratite pažnju

Pomoć

Osoba koja izvodi tretman zamolće vas da povučete kožu oko obrva u suprotnim smerovima kako bi lakše počupali dlake.

Crvenilo

Privremeno će vam se pojaviti ružičasta koža, kod nekih više vidljiva kod drugih manje. Zato se pobrinite da na tretman idete kada kasnije nemate drugih obaveza, piše „Wall“.

Nekontrolisane nuspojave

Nuspojave podrazumevaju slučajno kijanje, suzenje oči, kao i prolazno crvenilo.

Gel za smirenje

Ako vam se posle tretmana ponudi opcija nanošenja gela za smirenje, prihvatite je jer će vam pružiti hlađenje. Efekat će biti sjajan, jer će gel delovati umirujuće na iziritiranu kožu, a smanjiće i crvenilo.

Pročitajte: Večita dilema - Šišati ili ne šišati obrve?

 Šminka

Iako vam kozmetičar može popuniti obrve ako vi to želite, reći će vam da posle tretmana ne nanosite puder i korektor. Nemojte zanemariti taj savet zato što šminka može da zapuši pore koje ostaju otvorene uklanjanjem dlačica i tako uzrokuju pojavu fleka.

Ponavljanje tretmana

Između tretmana nećete imati potrebu da sami uklanjate dlačice, ali ako osetite potrebu, zakažite svoj tretman. Preporuka je da ga ponavljate na svakih pet-šest nedelja.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty, instagram

Pročitajte još