Ne zaboravite na negu vrata i dekoltea

Ne zaboravite na negu vrata i dekoltea

Autor: | 05/09/2020

0

U okviru rutinske nege često zabilazimo važnu regiju – vrat i dekolte. A bista, ta večna inspiracija umetnika, zaslužuje poseban tretman

Kad pričamo o negi, često zaboravljamo da pomenemo dve važne regije ‒ vrat i dekolte. Što je još gore, mnoge žene ih zaboravljaju i kad nanose kremu ili serum na lice. Milica Jevtić je, kao dugogodišnji bjuti trener, otkrila sve tajne kvalitetne nege, a s obzirom na to da je njena druga ljubav gluma, na sopstvenoj koži proučila je uticaj jake šminke i šta sve treba uraditi kako bi se on neutralisao. Ovog puta otkriva nam kako da “nastavak lica” uvek bude svež i mlad.

‒ Svojevremeno je jedna žena iz bjuti sveta, da bi objasnila koliko je važno da ne zanemarujemo vrat i dekolte, rekla da lice počinje na čelu, a završava se na bradavicama. Cela zona između zaslužuje podjednaku pažnju i nećete pogrešiti ako je negujete istim preparatima. Ukoliko mislite da ćete sebe motivisati da više pažnje posvetite ovim delovima tela kupujući proizvode specijalizovane za njih, na tržištu postoji mnoštvo kvalitetnih, kao što je, na primer, “Vichy Neovadiol Phytosculpt”. Međutim, nisu vam neophodni, a i najjednostavnije je da sve preparate koje stavljate na lice nanesete i na vrat i dekolte.

Pročitajte: Koje delove ženskog tela muškarci prosto obožavaju?

No, puder ne treba koristiti za predeo vrata. Ako na dekolteu postoji crvenilo koje želite da prikrijete, pufnom nanesite tanak sloj pudera u kamenu ili prahu. Tečni dolazi u obzir samo u specijalnim prilikama, kad nameravate da obučete haljinu sa većim izrezom. Kao što čistite lice, tako očistite i vrat i dekolte, počevši od micelarne vode do gela ili pene za umivanje. Nemojte koristiti gelove za tuširanje, jer je ova zona mnogo nežnija od ostatka tela.

Nega vrata i dekoltea - Preparati

Ako imate utisak da bi vam se zbog kombinacije krema‒serum vrat “lepio” i prljao odeću, koristite samo serum. Ukoliko mu struktura nije “teška”, koža će ga lepo upiti, pa neće biti fleka na majici ili košulji. Nekada je koža dekoltea masnija od one na licu, što će reći da će joj biti dovoljan proizvod lagane, fluidne teksture, koji nije lepljiv, a nekada je situacija potpuno obrnuta. Postoji mnogo fantastičnih seruma koji odgovaraju različitim tipovima i stanjima kože: “Diego Dalla Palma Youth Venom”, „Sephorin“ “Ultra Glow” daje divan sjaj, tu su i “The Skin House” serum protiv bora, „La Roche-Posay Hyalu B5“, „Vichy Liftactiv Serum 10“... Nanose se laganim masiranjem, u pravcu suprotnom od sile gravitacije. I ne zaboravite ‒ SPF je obavezan!

Maske 

Kad god na licu držim masku, posle određenog vremena deo koji je bio na spoljnoj strani stavim na vrat i dekolte. Što bi naš narod rekao, gre'ota da se baci. Šalu na stranu, tu je ostalo mnogo korisnih sastojaka za koje je zaista šteta da propadnu.

Masaža vrata i dekoltea

Kad govorimo o negi vrata i dekoltea, i prvi, i drugi, i treći korak je masaža. Bilo bi idealno da na nju odlazite jednom nedeljno, s tim što prethodno treba pronaći kozmetičara koji ima normalne cene, a ne da za pola sata traži nekoliko hiljada dinara, što je apsurdno. Ukoliko se masaža ne uklapa u vaš budžet ili nemate vremena, možete da kupite masažer („Iki Beauty“ roler od žada ili rozenkvarca), a tu su i sopstveni prsti. Za masažu su najbolji serumi na bazi ulja kao što su „Kiehl's“ ili „Alverde“, suvo ulje „Nuxe“… Naravno, ko ima masnu kožu odabraće kremu fluidne teksture ili, recimo, “Vichy Mineral 89”, koji odlično hidrira, a tekstura mu je pogodna za masažu.

Nega vrata i dekoltea - Tretmani

Ukoliko se na ovaj način budete odnosili prema licu, vratu i dekolteu, spremno ćete dočekati godine kada ćete možda poželeti tretman ultrazvukom, radiotalasima, PRP, ubrizgavanje raznih koktela... Sigurno je da sve što pruža dodatnu aktivaciju vredi, ali, kao kad se govori o filerima za lice, ima smisla samo na negovanoj koži. Dermatolozi koji rade ove tretmane kažu da ima žena pri kraju pedesetih s mnoštvom bora, koje dođu i kažu: Radi mi sve! U tom slučaju nemoguće je izbeći “veštački” izgled. Sve te metode imaju mnogo lepše i dugotrajnije efekte ako se rade na negovanom licu.

Kada početi

Ako tinejdžerka nema probleme s tenom, pravi trenutak za laganu, gel kremu je polazak u srednju školu. Ipak, ukoliko postoje akne, obavezno treba otići kod dermatologa. Mnoge majke kažu: “To je mamipara, moje dete ima lepo lice, time će ga upropastiti”. Ne, adekvatna krema na bazi gela neće upropastiti nijedno lice. Naprotiv, obezbediće mu zaštitnu barijeru. Njihovo lice može da upropasti samo nekvalitetna šminka, naročito ako je ne skinu dobro. Kad devojčica u tom uzrastu ima svoju pažljivo odabranu kremu, ne samo da će steći naviku da se neguje, već će njena koža imati efikasnu zaštitu.

 

 

Komentari (0)

Loading
Brankica Treskavica guliver/getty