Ojačajte organizam: Tri vežbe za poboljšanje imuniteta

Ojačajte organizam: Tri vežbe za poboljšanje imuniteta

Autor: | 13/03/2020

0

Da bi mogao da nas brani od bolesti, imunitet mora da bude u ravnoteži

Stručnjaci tvrde da je ključ za sve bolesti u imunološkom sistemu, počev od obične prehlade do težih, čak i malignih, oboljenja. Da bi mogao da nas brani od bolesti, imunitet mora da  bude jak.  Svako njegovo slabljenje ostavlja posledice,a ovo su neke neuobičajene ali efikasne metode za njegovo poboljšanje.

Kako disanjem, jogom lica i pritiskanjem određenih tačaka na vratu možete da ojačete imunitet donosi Sensa.hr

Duboko disanje iz stomaka

Bolest je drugo ime za stanje organizma koji nije dovoljno snabdeven kiseonikom. Kad počnemo svesno da dišemo, iznova kreiramo svoju sudbinu. Ćelije se obnavljaju, unutrašnji organi nahrane i organizam postane snažan. Dubokim udahom pojačavamo sopstevnu životnu silu i produžavamo život.

Joga lica za imunološki sistem

Otvorimo usta i oblikujemo usne kao da izgovaramo AAA. Usne povučemo prema zubima, ali ne zatvaramo usta. Bradu isturimo napred. Uglove usana lagano podignemo, kao da se smeškamo. Držimo 30 sekundi i ponovimo tri puta. Ova vežba trenira sve delove lica koji su povezani s plućima, debelim crevom i imunološkim sistemom, ali i popunjava obraze, briše bore, podiže uglove usana, uklanja podbradak i  "masira" štitnu žlezdu.

Stimulacija akupresurnih tačaka

Odmah posle vežbe joge lica, usresredimo  se na tačku koja se zove "Vrata imunološkog sistema". Palčevima snažno masiramo dva udubljenja na vratu u dnu lobanje na zadnjoj strani glave. To su akupresurne tačke GB20 i njihova aktivacija štiti imunološki sistem i potiče cirkulaciju maloga mozga, poboljšava pamćenje i koncentraciju, regeneriše nervni sistem, hrani hipofizu i reguliše insulin.

Med i orasi - idealna kombinacija za jačanje imuniteta

Opšte je poznato da med doprinosi boljem zdravlju, a ako u teglicu ovog moćnog sastojka ubacite i orase, dobićete pravu bombu za imunitet

I med i orasi su vrlo zdrave namirnice, koje jačaju imunitet. Naučnici su odavno dokazali da sadrže veliku dozu važnih vitamina i minerala, tako da blagotvorno deluju na čovekov organizam, a njihova smesa pomaže da se rešite mnogih opasnih bolesti.

Da biste poboljšali rad unutrašnjih organa i celog sistema, trebalo bi da češće jedete med sa orasima. Koristiće vam i ako ste pod emotivnim stresom ili radite teške fizičke poslove.

Kada redovno jedemo med i orase, u našem organizmu se dešava sledeće:

- Ako ste patili od glavobolje, proći će.

- Normalizuje rad sistema za varenje. Da biste se rešili zatvora, ćešće jedite ovu slatku smesu.

- Pomaže bržem oporavku od porođaja.

- Med i orasi su nezamenljivi za žensko zdravlje jer sadrže supstance koje poboljšavaju dotok krvi organima u maloj karlici, a time povećavaju i libido.

Kada telo oseti da mu preti virus, prvi se aktivira vitamin C. Poznato je da tokom infekcije organizam ubrzano troši zalihe ovog vitamina, a leukociti, bela krvna zrnca, sadrže ga u velikim količinama. Odlični izvori vitamina C su paprika, paradajzbeli lukkupuskarfiolnarandžalimunkiviribizlaperšun. Osetljiv je na svetlost, vazduh i temperaturu, pa se najveći efekat postiže upotrebom svežih, sirovih namirnica.

Med i orasi - Kod muškaraca povećavaju potenciju

Već je poznato da orasi u komdinaciji sa medom utiču na potenciju kod muškaraca, piše uspesnazena.com.

A ova kombinacija odlična je i:

- Za jačanje imuniteta – dovoljno je svakodnevno pojesti malu količinu smese. Ako ste već dobili prehladu, pomoći će vam da se brzo oslobodite zapušenog nosa i upale grla.

- Ako patite od anemije, jedite ove namirnice jer sadrže gvožđe, cink, mangan i gvožđe.

Sunce kao izvor zdravlja: Manjak vitamina D poguban po imunitet

- Med i orasi stabilizuju metaboličke poremećaje.

- Preporučuje se da tokom intenzivnog umnog rada jedete više ovih namirnica, koje poboljšavaju koncentraciju.

- Orasi sadrže sastojke koji ublažavaju reumatične bolove.

Na koji način supa pomaže u prevenciji gripa?

Uobičajeni simptom gripa je sekret u nosu, grudima i grlu. Studija je pokazala da pileća supa rastvara taj sekret. Bujon i rezanci obezbeđuju ugljene hidrate koji održavaju nivo energije, a ukoliko joj dodate povrće, pojačaćete količinu nutrijenata koji podižu imunitet. Ipak, kad začinjavate supu, gledajte da koristite so koja ima manji procenat natrijuma jer je ovaj mineral najčešći "krivac" za pojavu brojnih zdravstvenih problema.

Med i orasi - Kako pripremiti smesu

Smesu kombinacije meda i oraha uopšte nije teško napraviti. Štaviše, mogu je spremiti i oni koji nemaju toliko iskustva i umeća u kulinarstvu, jer je priprema vema laka.

Kako da za samo jedan dan poboljšate imunitet pogledajte OVDE

Pomešajte 500 g meda sa 500 g oraha i dodajte im sok jednog limuna.

Sve to dobro izmešate i sipate u staklenu teglu.

Konzumiranje:

Za decu stariju od tri godine – 1 kašičica dva puta dnevno

Za odrasle: 1-2 supene kašike tri puta dnevno

Hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: imunitet zdravlje