Kraljica Elizabeta uznemirena: Princ Filip iznenada odvezen u bolnicu

Kraljica Elizabeta uznemirena: Princ Filip iznenada odvezen u bolnicu

Autor: | 20/12/2019

0

Princ Filip ponovo je pred praznike završio u bolnici, karaljica Elizabeta veoma je uznemirena

Rekli bismo da princ Filip (98), vojvoda od Edinburga, i nije imao tako sjajnu godinu.

Naime, suprug britanske kraljice Elizabete početkom godine bio je učesnik u saobraćajnoj nesreći u blizini imanja Sandringem. Kako je tada objavila Bakingemska palata, princ nije povređen.

Ipak, vojvoda je bio veoma potresen. Nakon uviđaja, utvrđeno je da je Filip vozio Range Rover i da je nakon udarca drugog vozila završio na boku.

U drugom vozilu bile su dve žene i desetomesečna beba. Dete je prošlo bez povreda, dok je jedna putnica slomila ruku. Drugoj osobi je stradalo koleno, pa su obe zadržane u bolnici.

Ali kako danas javljaju mediji sa britanskog ostrva, vojvoda opet ima loš period u životu.

On je sada, svega nekoliko dana pre Božića, završio u bolnici.

Princ Filip upućen na detaljne pretrage

Bakingemska palata potvrdila je da je princ odvezen u bolnicu. Navodno mu nije pozlilo, već se radi o prevenciji. On je po savetu kraljevskog lekara upućen u bolnicu kako bi se detaljno pregledao. Na taj način će se sorečiti eventualno pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja.

Britanska štampa navodi da su kraljica i princ Filip boravili Norfolku u svojoj zimskoj rezidenciji kada je lekar savetovao da princ odmah otputuje u London. Filip je upućen u bolnicu Kralja Edvarda VII na posmatranje.

Ukoliko se ustanovi da su njegove tegobe ozbiljne, Filip će biti podvrgnut i tretmanu koji će mu olakšati tegobe koje su prisutne već duže vreme.

Iako ovo nije prvi put da je princ lošijeg zdravlja u poslednje vreme, čitava situacija uznemirila je kraljicu. Glavni razlog je to što je trebalo da započne sa svojim božićnim svečanostima u Norfolku.

Kraljica nudi posao: Smeštaj, hrana i mesečna plata od 25.000 evra

Proslava Božića kraljevske porodice izgleda OVAKO!

Kraljica zabrinuta

Naime, kraljica božićne ukrase postavlja oko nedelju dana pre samog Božića, a ne skida ih sve do februara. Ovo je deo tradicije, kako bi što duže mogla da uživa u prazničnom duhu.

Elizabeta i princ prvi put su se sreli na venčanju Filipove rođake, grčke princeze Marine i Elizabetinog ujaka, vojvode od Kenta. Godinama kasnije počeli su da se druže. Veridbu su objavlili u julu 1947. Četiri meseca kasnije održano je venčanje. 

Podsećamo prošle godine u aprilu, u vreme uskršnje praznične atmosfere,  Filip je hitno hospitalizovan u bolnici Edvard VII u Londonu. Tada mu je izvršena operacija kuka.

On se žalio na bolove u kuku zbog čega je propustio uskršnju svečanost. Da li će ove godine Božić proći bez njega ostaje da vidimo.

Ukoliko ostane u bolnici, Filip neće biti jedini koji će nedostajati. Iako je običaj da se svi članovi porodice okupe u kući Sandringem, ovoga puta princ Hari, vojvotkinja Megan i Arči neće biti tu.

hellomagazin.rs guliver/getty
Tagovi: Princ Filip

Pročitajte još

Najnovije vesti