Ako ste podlegli nutricionistički neopravdanoj “negativnoj kampanji” protiv ugljenih hidrata, pročitajte naših pet razloga koji će vas uveriti da testenina treba da bude redovan sastavni deo vaših jelovnika... Zahvalićete nam kasnije...
Sada je vreme da sa reči, pređemo na dela. Donosimo recept za neodoljive lazanje od povrća, apsolutno autentičnog, pravog italijanskog ukusa.
Lazanje Barilla s Barilla prelivom Napoletana i hrskavim povrćem
Sastojci za 4 osobe:
Barilla lazanje La Collezione 10 kora
Barilla sos Napoletana 200 g
Tikvice 100 g
Brokoli 100 g
Paprika babura 100 g
Parmezan 60 g
Ekstradevičansko maslinovo ulje 1 supena kašika
So i biber
Za sos bešamel:
Maslac 40 g
Belo brašno 40 g
Muskatni orašćić prstohvat
So
Priprema:
Isecite tikvice, brokoli i paprike na komadiće. Nekoliko minuta sotirajte povrće u nelepljivom tiganju s 1 supenom kašikom ekstradevičanskog maslinovog ulja da bi povrće ostalo hrskavo. Dodajte sos Napoletana u tiganj; sačekajte da izbije ključ, dobro mešajući. Sklonite s vatre.
Otopite maslac i dodajte brašno, dobro mešajući. Kuvajte nekoliko minuta na veoma tihoj vatri da biste dobili glatku, braonkastu smesu brašna i maslaca (fr. roux). U posebnoj šerpi, zagrejte mleko s prstohvatom soli i prstohvatom izrendanog muskatnog oraščića; dodajte vruće mleko u smesu brašna i maslaca, polako sve izmešajte i vratite na vatru da provri. Sklonite s vatre.
Podmažite pleh.
Stavite sloj sosa bešamel na dno, preko poređajte malo povrća, a zatim stavite sloj lazanja La Collezione (nemojte ih prethodno kuvati) i pospite rendanim parmezanom.
Ponovite ovaj postupak 5 puta, naizmenično ređajući povrće, lazanje i sos bešamel. Neka poslednji sloj bude sos bešamel i parmezan (pazite da vam ostane dovoljno sosa bešamel da biste ga mogli preliti preko celog petog sloja).
Stavite u rernu na 25/30 minuta na 220°C. Ostavite da se ohladi 10 minuta pre serviranja.
Još zanimljivih i ukusnih recepata možete pronaći OVDE!
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više
