Sastojci:
5 dl mleka
2 vanil-šećera
5 žumanaca
150 g šećera
3 dl slatke pavlake
15 g želatina
preliv od čokolade
Priprema:
1. U manjoj šerpi sjediniti mleko i vanil-šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti žumanca i šećer, te kuvati na pari. Postepeno dodavati ključalo mleko i mešati dok se fil ne zgusne. Zatim skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.
3. Želatin preliti sa 6 kašika vode i ostaviti da nabubri. Kada želatin nabubri, dodati ga u prohlađen fil i promešati.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati je u fil kad počne da se želira i polako promešati kako bi se dobila homogena masa.
5. Preliv od čokolade razliti po čašama, pa preko njega sipati pripremljen krem i ostaviti da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Savršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)