Sastojci:
5 dl mleka
2 vanil-šećera
5 žumanaca
150 g šećera
3 dl slatke pavlake
15 g želatina
preliv od čokolade
Priprema:
1. U manjoj šerpi sjediniti mleko i vanil-šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti žumanca i šećer, te kuvati na pari. Postepeno dodavati ključalo mleko i mešati dok se fil ne zgusne. Zatim skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.
3. Želatin preliti sa 6 kašika vode i ostaviti da nabubri. Kada želatin nabubri, dodati ga u prohlađen fil i promešati.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati je u fil kad počne da se želira i polako promešati kako bi se dobila homogena masa.
5. Preliv od čokolade razliti po čašama, pa preko njega sipati pripremljen krem i ostaviti da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)