Sastojci:
Za koru:
5 jaja
5 kašika kristal šećera
4 kašike brašna
1 dl mleka
1 kašika kakaoa
2 kašike mlevenih lešnika
1 prašak za pecivo
Za fil:
500 g maskarpone sira
4 dl slatke pavlake
350 g zamrznutog šumskog voća
2 pune kašike gustina
2 šlag fiksa
200 g šećera u prahu
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg,
2. Posebno umutiti žumanca, šećer, brašno, mleko, kakao i prašak za pecivo. Dodati sneg od belanaca, mlevene lešnike i polako promešati varjačom.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Pečenu koru poprečno preseći napola, kako bi se dobile dve kore.
Fil:
1. Šumsko voće izmiksati, sjediniti sa šećerom i kuvari na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se šećer ne otopi.
2. Dodati gustin i nastaviti sa kuvanjem dok se smesa ne zgusne. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati šlag fiks i još malo mutiti. Zatim dodati maskarpone sir, ohlađenu smesu od šumskog voća i polako promešati.
Finalni potupak:
1. Prvu koru vratiti u kalup za tortu. Preko kore sipati polovinu pripremljenog fila i poravnati.
2. Prekriti drugom korom, naneti ostatak fila i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)