Sastojci:
800 g fileta soma srednje debljine
600 g krompira
40 g konzervisanog rena
1 glavica crnog luka
100 g mladog graška
100 g kukuruza šećerca
1 veća šargarepa
200 g pirinča, ulje
5 dl juneće supe
mešavina začina
Priprema:
1. Filete soma iseći na krupnije komade, začiniti ih po ukusu i premazati renom.
2. Krompire oguliti i kratko blanširati u ključaloj slanoj vodi oko 5 min. Potom ih ocediti, ostaviti da se ohlade i izrendati na krupno rende.
3. Filete soma posuti rendanim krompirom sa obe strane. Potom tepsiju obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem, pa poslagati filete u krompiru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.
4. Posebno pripremiti rižoto. Crni luk i šargarepu sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati mladi grašak i kukuruz šećerac, te kratko propržiti. Dodati pirinač i pržiti ga uz neprestano mešanje 5 min. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok pirinač ne nabubri. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu.
5. Rižoto poslužiti uz pečene filete soma.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)