Sastojci:
2 veće kutije piškota
2,5 dl mleka
6 jaja
300 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
2 vanil-šećera
200 g putera
100 g seckanih lešnika
300 g višanja bez koštica
4 dl slatke pavlake
Priprema:
1. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje. Piškote natapati u mleko, pa njima obložiti dno i stranice kalupa.
2. Žumanca odvojiti od belanaca, pa sa 100 g šećera i vanil-šećerom skuvati na pari. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
3. Omekšali puter penasto umutiti, sjediniti sa smesom od čokolade i izmiksati. Na kraju dodati oceđene višnje i seckane lešnike. Promešati varjačom.
4. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati preostali šećer uz neprestano mućenje mikserom.
5. Šam od belanaca sjediniti sa filom i promešati varjačom.
6. Pripremljeni fil naneti preko piškota i poravnati. Ostaviti u frižideru da se stegne.
7. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko torte.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)