Sastojci:
500 g krompira
200 g slanine
1 glavica crnog luka
5 čenova belog luka
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 šargarepa, ulje
1 veza bosiljka
so i biber
Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na kriške, a beli luk preseći napola.
2. Crni luk iseći na rebarca, a šargarepu, slaninu, crvenu i žutu papriku na štapiće.
3. U šerpi na malo ulja propržiti slaninu da zamiriše, a potom dodati seckano povrće, preliti sa 2 dl vode i dinstati na umerenoj temperaturi oko trideset minuta.
4. Dodati začine po ukusu, sitno seckani bosiljak i promešati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju sipati pripremljeni đuveč. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 20 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)