Sara Jovanović otkriva tajnu svoje lepote

Sara Jovanović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 05/02/2015

0

Pevačica Sara Jovanović pravi je primer moderne devojke na javnoj sceni koja je svesna da je osim muzičkog talenta za uspeh u njenom poslu potrebno izgraditi i poseban vizuelni identitet. Sa prirodnim talentom za eksperimentisanje i ljubavlju prema ulepšavanju, poznata dvadesetjednogodišnjakinja odlično ume da iznese i vamp izgled, ali i da pokaže svoju emotivnu stranu. Lepa brineta trudi se da u svakom novom projektu napravi promenu u izgledu, pa je tako bilo i kada je snimala spot za svoju najnoviju pesmu "Mahovina", koju je publika odlično prihvatila. Osim što uživa u promenama izgleda, Sara je naučila i da se pravilno neguje, a najbolje savete po tom pitanju dobija od mame.

Nedavno ste vašu frizuru podvrgli još jednoj transformaciji, uživate li u tim eksperimentima?

- Već sam mnogo puta rekla da volim promene i eksperimentisanja kada je reč o  kosi. Imala sam veliku sreću da upoznam mog frizera Vladu Simića koji je jako kreativan i originalan, koji mi je u međuvremenu postao i jedan od najboljih prijatelja. On mi uvek pomaže da izgledam drugačije i ispunjava sve moje želje u vezi sa frizurom. Sada smo odlučili da se malo poigramo dužinom kose. Sviđa mi se kako mi stoji, ali neću se odlučiti da ponovo pustim kosu.

Kako negujete kosu?
- Svi misle da je kratka kosa lakša za održavanje od duge, što nije u potpunosti tačno. Moram češće da je perem i da koristim različite preparate jer mi je kosa gusta i nemirna. Imam veliku pomoć frizera u odabiru proizvoda za negu, ima ih previše na tržištu i teško je laiku kao što sam ja da pronađe pravi. Uglavnom koristim one sa potpisom "Label.m".

Idete li redovno kod kozmetičara?
- Imamo našu porodičnu kozmetičarku Bobu koju je upoznala moja mama kada je imala samo osamnaest godina. Od tada se ona brine o njenom licu, a kasnije je počela i o mom. Mama me je naučila da idem na tretmane samo kod proverenih ljudi. Naše poverenje u Bobu sticalo se godinama i potpuno joj verujemo. Njeni tretmani su potpuno prirodni i ne koristi nikakve elektronske mašine. Nažalost, ne odlazim toliko često koliko bih volela, jer posle posete njoj lice mora da se odmara od šminke nekoliko dana, a to je trenutno u mom slučaju nemoguće.

Koji tretmani vam najviše prijaju?

- Klasično čišćenje lica jer mi je zbog teške šminke koju koristim na snimanjima to najpotrebnije.

Nedavno ste posetili Budimpeštu, imate li običaj da na putovanjima kupujete kozmetičke preparate?
- Da, sa Tamarom Dragičević obilazila sam pojedine radnje, a najviše smo se zadržale u radnji "L'occitane", koja je njena omiljena i gde imaju baš lepe kreme.

Koliko su žene u Budimpešti negovane?
- Mnogo je stranaca na ulicama Budimpešte, tako da nisam imala priliku da analiziram samo Mađarice.

Dugo ste živeli u Italiji, kako se tamošnje žene neguju?

- Ono što obožavam kod njih je što sve polažu veliku pažnju na negu, ali tako da se trude da izgledaju što prirodnije. Njihove žene su uvek našminkane, ali tako blago da odaju utisak da nemaju mejkap. Čak i voditeljke na televiziji izgledaju prirodno i gotovo nikada nisu upadljivo našminkane.

Volite li da i sami izgledate poput njih?
- Kada je šminka u pitanju, ja sam mnogo ekstravagantnija i više volim "pin up" izgled, koji podrazumeva ajlajner i naglašene usne, za koje uglavnom koristim crveni karmin.

Veliki ste kolekcionar karmina, znate li koliko ih imate?
- Broj mojih ruževa je zabrinjavajući, tako da ne smem da ga izgovorim. U svojoj sobi imam kutak posvećen mejkapu i to uglavnom svi prvo primete kada dođu kod mene. Naravno, karmina ima najviše.

Da li nekada šminkate drugarice?

- Da, i uživam u tome. Često šminkam i devojke koje ne poznajem toliko dobro. One me uglavnom bogobojažljivo pitaju da li bih to uradila za njih, a moj odgovor je uvek potvrdan jer mi je to veliko zadovoljstvo.

Rekreirate li se redovno?
- Moram da priznam da nisam redovna na trenzima i nadam se da će se to uskoro promeniti. Tokom leta sam trenirala i trčala, ali sam u avgustu imala probleme sa grlom, pa sam nekoliko sedmica morala da mirujem. Kasnije smo radila na pesmi "Mahovina", što mi je oduzimalo dosta vremena. Uz to, imala sam i obaveze na fakultetu. Nadam se da ću uskoro ponovo da se vratim u formu.

Vodite li računa o ishrani?
- Trudim se da što češće kod kuće jedem specijalitete koje mi mama priprema, jer je ona odlična kuvarica koja nas je sve razmazila. Iako većinu dana provodim u gradu, izbegavam "brzu hranu".

Koja vrsta hrane vam najviše prija?

- Volim sve da jedem, jer me je mama naučila da nemam predrasude i da isprobavam specijalitete svih kuhinja, uz nju sam stekla naviku da se hrana nikada ne ostavlja u tanjiru. Pošto sam dugo živela u Italiji, njihovi specijaliteti su mi najdraži, naročito paste.

Volite li da se poigravate različitim bojama lakova za nokte?
- Obožavam. Ne volim samo da eksperimentišem bojama već volim i da crtam po noktima. Dok sam imala više slobodnog vremena stalno sam to radila i uvek su to bili tematski osmišljeni nokti. Tako sam, recimo, za novogodišnju noć crtala Deda-Mraza. Inače, mnogo mi je bitno da su mi nokti uvek uredni, što uvek primetim na ljudima.

Intervju: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Mirko Tabašević; Life Content
Šminka: Aleksandar Đikić za "Maybelline"
Frizura: Vlada Simić za salon "Indigo", Mutapova 25, tel: 063 / 782 -94 - 21 i 011 / 344 -88 - 00

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin