Sastojci:
500 g mlevene junetine
150 g pileće džigerice
150 g šampinjona
150 g barene slanine
1 glavica crnog luka
2 jajeta
2 kašike seckanog peršuna
50 g putera
3 kašike prezli
3 šargarepe
0,5 dl belog vina
500 g krompira
2 dl ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Šampinjone iseći na listove. U teflonskom tiganju otopiti puter, dodati šampinjone i dinstati ih dok ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri. Zatim ih ocediti od masnoće i ostaviti da se ohlade.
2. Šargarepe oguliti, iseći na štapiće i obariti u slanoj vodi kako bi omekšale.
3. Pileću džigericu, slaninu i crni luk iseći na krupnije komade i samleti na mašini za mlevenje.
4. U većoj posudi sjediniti mlevenu junetinu, pileću džigericu, slaninu i luk. Dodati šampinjone, jaja, prezle, belo vino i začine po ukusu, te sve ručno izmesiti kako bi se dobila kompaktna masa.
5. Dublji i uži kalup obložiti papirom za pečenje, sipati u njega polovinu pripremljene mase, poređati štapiće šargarepei prekriti ostatkom mesne mase. Odozgo poravnati i prekriti folijom.
6. Kalup staviti u veću tepsiju sa vodom i peći u zagrejanoj rerni na 250 ºC 60 minuta. Ostaviti da se prohladi, potom izvaditi iz kalupa i iseći na šnite.
7. Krompir oljuštiti, iseći na štapiće i ispržiti na vrelom ulju. Služiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)