Sastojci:
300 g mlevene junetine
300 g mlevenog svinjskog mesa
400 g šampinjona
1 kašika mlevene paprike
3 čena belog luka
prezli po potrebi
1 žumance
1 kg krompira
3 dl ulja
200 g majoneza
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Šampinjone oprati i sitno iseckati, a beli luk očistiti i izgnječiti.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu junetinu i svinjetinu, te dodati šampinjone, beli luk, mlevenu papriku, žumance i začine po ukusu. Dobro izmešati, pa dodati prezle po potrebi i mesiti kako bi se dobila smesa pogodna za oblikovanje.
3. Pripremljenu smesu staviti u frižider da odstoji najmanje 60 min. Zatim je izvaditi i od nje nauljenim rukama oblikovati ćevapčiće.
4. U teflonskom tiganju ugrejati malo ulja, spuštati oblikovane ćevape i pržiti ih dok ne porumene. Izvaditi ćevape i staviti ih na papirnu salvetu kako bi upila suvišnu masnoću.
5. Krompir oljuštiti i iseći na štapiće, te ga propržiti na vrelom ulju.
6. Ćevapčiće i krompir servirati na tacnu i poslužiti uz majonez.
Slične Vesti
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)