Sastojci:
Za vanilice:
4 belanceta
250 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
Za fil od višanja:
150 g višanja
2 dl slatke pavlake
1 šlag fiks
Priprema:
Vanilice:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti belanca i polovinu šećera.
2. Kada sneg postane gust, dodati preostali šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
3. Pripremljen fil sipati u poslastičarski džak i istiskivati gomilice fila veličine oraha na pleh obložen papirom za pečenje.
4. Peći u poluotvorenoj pećnici kako bi para mogla da izlazi na 110 ºC 45 min.
Fil:
1. Višnje izmiksati u blenderu kako bi se dobila fina kaša.
2. Slatku pavlaku i šlag fiks umutiti u čvrst šlag. Dodati kašu od višanja i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Ohlađene vanilice širom stranom umočiti u otopljenu čokoladu i ostaviti ih na rešetkastu podlogu da se ohlade.
2. Zatim spajati po dve vanilice sa filom od višanja i staviti u frižider da se stegnu.
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)