Sastojci:
Za vanilice:
4 belanceta
250 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
Za fil od višanja:
150 g višanja
2 dl slatke pavlake
1 šlag fiks
Priprema:
Vanilice:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti belanca i polovinu šećera.
2. Kada sneg postane gust, dodati preostali šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
3. Pripremljen fil sipati u poslastičarski džak i istiskivati gomilice fila veličine oraha na pleh obložen papirom za pečenje.
4. Peći u poluotvorenoj pećnici kako bi para mogla da izlazi na 110 ºC 45 min.
Fil:
1. Višnje izmiksati u blenderu kako bi se dobila fina kaša.
2. Slatku pavlaku i šlag fiks umutiti u čvrst šlag. Dodati kašu od višanja i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Ohlađene vanilice širom stranom umočiti u otopljenu čokoladu i ostaviti ih na rešetkastu podlogu da se ohlade.
2. Zatim spajati po dve vanilice sa filom od višanja i staviti u frižider da se stegnu.
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)