Sastojci:
Za koru:
250 g napolitanki od lešnika
100 g margarina
3 kašike ulja
Za fil:
500 g očišćenih višanja
2 kesice želatina
1 kašika limunovog soka
4 dl voćnog jogurta od višanja
5 dl slatke pavlake
80 g šećera
50 g napolitanki sa čokoladom
400 g piškota
4 dl soka od višanja
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kora:
2. U plastičnoj posudi sjediniti mlevene napolitanke, omekšao margarin i ulje, te ručno umesiti kako bi se dobila kompaktna smesa za podlogu.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i staviti u njega pripremljenu smesu za koru. Ručno utisnuti i oblikovati koru, a potom je staviti u frižider da se stegne.
Fil:
1. Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da nabubri.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, a čokoladne napolitanke sitno iseckati.
3. Posebno sjediniti 2 dl soka od višanja sa šećerom i limunovim sokom, pa kuvati dok ne proključa.
4. U prohlađen sok dodati želatin, promešati i ostaviti da se ohladi.
5. Pre nego što se želatin stegne dodati voćni jogurt, šlag od slatke pavlake i polako promešati.
6. Na kraju u fil dodati oceđene višnje i seckane čokoladne napolitanke, te promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru izvaditi iz frižidera i premazati je polovinom pripremljenog fila. Prekriti redom piškota natopljenih sokom od višanja i premazati ostatkom fila. Odozgo poređati preostale natopljene piškote.
2. Pripremljenu tortu staviti u frižider da se stegne. Zatim je izvaditi iz kalupa i preliti otopljenom čokoladom.
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)