Sastojci:
Za biskvitno testo:
4 jajeta
100 g šećera
50 g brašna
50 g gustina
1 kašika kakaoa
Za fil:
1 puding od vanile
4 dl mleka
4 kašike šećera
2 vanil-šećera
2 dl slatke pavlake
2 banane
Priprema:
Biskvitno testo:
2. Sjediniti žumanca sa 75 g šećera i mutiti mikserom dok se ne dobije bela smesa.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim dodati 25 g šećera i umutiti mikserom.
4. U fil od žumanaca dodati sneg od belanaca, prosejano brašno, kakao i gustin, pa polako promešati varjačom.
5. Tepsiju dimenzije 30×30 cm prekriti papirom za pečenje. Sipati u nju pripremljen fil i ravnomerno rasporediti. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
6. Pečeni biskvit prekriti vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. U manju šerpu sipati 3 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko, vanil-šećer i puding od vanile. Dodati u ključalo mleko i uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temparaturi.
3. U ohlađen puding dodati šlag od slatke pavlake i iseckane banane, te polako promešati.
Finalni postupak:
1. Pečeni biskvit odvojiti od papira za pečenje i premazati pripremljenim filom.
2. Pomoću vlažne krpe urolovati i dekorisati po želji.
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)