Sastojci:
Za biskvitno testo:
4 jajeta
100 g šećera
50 g brašna
50 g gustina
1 kašika kakaoa
Za fil:
1 puding od vanile
4 dl mleka
4 kašike šećera
2 vanil-šećera
2 dl slatke pavlake
2 banane
Priprema:
Biskvitno testo:
2. Sjediniti žumanca sa 75 g šećera i mutiti mikserom dok se ne dobije bela smesa.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim dodati 25 g šećera i umutiti mikserom.
4. U fil od žumanaca dodati sneg od belanaca, prosejano brašno, kakao i gustin, pa polako promešati varjačom.
5. Tepsiju dimenzije 30×30 cm prekriti papirom za pečenje. Sipati u nju pripremljen fil i ravnomerno rasporediti. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
6. Pečeni biskvit prekriti vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. U manju šerpu sipati 3 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko, vanil-šećer i puding od vanile. Dodati u ključalo mleko i uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temparaturi.
3. U ohlađen puding dodati šlag od slatke pavlake i iseckane banane, te polako promešati.
Finalni postupak:
1. Pečeni biskvit odvojiti od papira za pečenje i premazati pripremljenim filom.
2. Pomoću vlažne krpe urolovati i dekorisati po želji.
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)