Sastojci:
Za biskvitno testo:
4 jajeta
100 g šećera
50 g brašna
50 g gustina
1 kašika kakaoa
Za fil:
1 puding od vanile
4 dl mleka
4 kašike šećera
2 vanil-šećera
2 dl slatke pavlake
2 banane
Priprema:
Biskvitno testo:
2. Sjediniti žumanca sa 75 g šećera i mutiti mikserom dok se ne dobije bela smesa.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim dodati 25 g šećera i umutiti mikserom.
4. U fil od žumanaca dodati sneg od belanaca, prosejano brašno, kakao i gustin, pa polako promešati varjačom.
5. Tepsiju dimenzije 30×30 cm prekriti papirom za pečenje. Sipati u nju pripremljen fil i ravnomerno rasporediti. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
6. Pečeni biskvit prekriti vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. U manju šerpu sipati 3 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko, vanil-šećer i puding od vanile. Dodati u ključalo mleko i uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temparaturi.
3. U ohlađen puding dodati šlag od slatke pavlake i iseckane banane, te polako promešati.
Finalni postupak:
1. Pečeni biskvit odvojiti od papira za pečenje i premazati pripremljenim filom.
2. Pomoću vlažne krpe urolovati i dekorisati po želji.
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)