Sastojci:
1 kg očišćenih višanja
500 g lisnatog testa
Za fil:
7 dl mleka
6 kašika šećera
2 pudinga od vanile
4 žumanceta
250 g margarina
Za dekoraciju:
2 dl slatke pavlake
10 višanja
Priprema:
1. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm, a potom iseći na 10 jednakih traka.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i poređati u njega rolnice. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene. Zatim ih izvaditi iz rerne, prekriti suvom krpom i ostaviti da se prohlade.
Fil:
1. U šerpu sipati 5 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko, puding od vanile i žumanca. Sipati u mleko i uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađen fil dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Na tacnu za kolač poslagati 4 rolnice sa višnjama pa ih premazati filom. Zatim ponovo staviti tri rolnice i premazati ih filom, a preko njih dve rolnice te opet premazati filom. Na kraju završiti jednom rolnicom.
2. Ceo kolač premazati preostalim filom kako bi se dobio izgled piramide.
3. Kolač dekorisati šlagom od slatke pavlake i višnjama.
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)