Sastojci:
Za biskvitno testo:
4 jajeta
120 g šećera
60 g brašna + 30 g za posipanje tepsije
60 g gustina
20 g šećera u prahu
20 g putera
2 kašike kokosovog brašna
Za fil
200 g džema od brusnice
Za glazuru:
100 g bele čokolade
Priprema:
Biskvitno testo:
1. Odvojiti žumanca od belanca.
2. Sjediniti žumanca sa 100 g šećera i mutiti mikserom dok se ne dobije bela smesa.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim dodati 20 g šećera i umutiti mikserom.
4. U fil od žumanaca dodati sneg od belanaca, prosejano brašno, kokosovo brašno i gustin, te polako promešati varjačom kako fil ne bi splasnuo.
5. Tepsiju dimenzije 30×30 cm premazati puterom i posuti brašnom. Sipati u nju pripremljeno testo za biskvit i posuti šećerom u prahu. Peći u zagrejanoj rerni na 160 ºC 45 min.
6. Pečeni biskvit prekriti vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Biskvit premazati džemom od brusnica i urolovati.
2. Belu čokoladu otopiti na pari i preliti rolat. Ostaviti ga da se ohladi, a zatim dekorisati po želji.
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)