Sastojci:
Za biskvitno testo:
4 jajeta
120 g šećera
60 g brašna + 30 g za posipanje tepsije
60 g gustina
20 g šećera u prahu
20 g putera
2 kašike kokosovog brašna
Za fil
200 g džema od brusnice
Za glazuru:
100 g bele čokolade
Priprema:
Biskvitno testo:
1. Odvojiti žumanca od belanca.
2. Sjediniti žumanca sa 100 g šećera i mutiti mikserom dok se ne dobije bela smesa.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim dodati 20 g šećera i umutiti mikserom.
4. U fil od žumanaca dodati sneg od belanaca, prosejano brašno, kokosovo brašno i gustin, te polako promešati varjačom kako fil ne bi splasnuo.
5. Tepsiju dimenzije 30×30 cm premazati puterom i posuti brašnom. Sipati u nju pripremljeno testo za biskvit i posuti šećerom u prahu. Peći u zagrejanoj rerni na 160 ºC 45 min.
6. Pečeni biskvit prekriti vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Biskvit premazati džemom od brusnica i urolovati.
2. Belu čokoladu otopiti na pari i preliti rolat. Ostaviti ga da se ohladi, a zatim dekorisati po želji.
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)