Jelisaveta Orašanin otkriva tajnu svoje lepote

Jelisaveta Orašanin otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 09/04/2015

0


Glumica Jelisaveta Orašanin promenila je mnoge svoje navike. Posle zdravstvenih problema sa krvnom slikom prvo je odlučila da promeni režim ishrane i da izbaci iz upotrebe gluten, a redovni odlasci u teretanu postali su njena svakodnevica, zbog čega se sve bolje oseća. Pored toga, posle dvadeset godina promenila je frizuru, ošišala se na paž, što je drastično promenilo njen imidž. Pohvale koje svakodnevno dobija veoma joj prijaju.

Dugačka kosa bila je vaš zaštitni znak. Kako ste se odlučili na promenu?
- Odmalena imam dugu kosu, a poslednjih dvadeset godina imala sam istu frizuru. Međutim, nedavno sam sanjala da se šišam i toliko mi se izgled dopao u tom snu da sam istog jutra otišla kod svoje frizerke i rekla joj da me ošiša na paž. Ona je odmah pristala i sada imam potpuno drugačiji imidž. Iako sam čitavog života bila zagovornik duge kose, od kada sam se ošišala, stalno teram ljude koji se dvoume da skrate kosu.

Da li vam je bilo potrebno određeno vreme da se naviknete na novi izgled?

- Odmah sam se navikla na novu dužinu kose, otpočetka mi se mnogo dopada moja nova frizura. Sada se svake dve nedelje šišam i zapravo nadoknađujem sva ona šišanja koja sam ranije propuštala. Inače, kad sam bila mala, uvek bih plakala kada kratim kosu.

Kakva je bila reakcija vašeg partnera Vuka Kostića i drugih iz vaše okoline?
- Vuk je podržao moju ideju da se ošišam i dopada mu se kako sada izgledam, a na istu reakciju nailazim i kod drugih ljudi. Do sada nisam dobila nijedan negativan komentar. Osim toga, sada mi je mnogo lakše da održavam kosu jer je brzo osušim i već imam frizuru, a ako želim da uradim bilo šta drugo sa kosom, proces je takođe manje zahtevan i kraći nego sa dugom kosom.

Jeste li od majke i drugih članova porodice nasledili navike koje se tiču nege?
- Svi u kući volimo da smo negovani i da imamo lepu kožu, od mame i sestre preko tate do bake. Još kao klinka imala sam po nekoliko krema za telo i lice, a posle svakog tuširanja i sestra i ja obavezno smo mazale kožu kremom. Kada je reč o negovanju lica, od kada sam počela da idem kod kozmetičarke Dragice potpuno sam se prepustila njenim savetima. Dva puta mesečno idem u njen salon, kada mi uglavnom stavlja maske, a kod kuće koristim kremu za dan i noć, kao i antirid. Imam vrlo osetljivu, ali čistu kožu i zbog toga je najvažnije da koristim pomade sa laganom teksturom. Privatno ne koristim puder, samo korektor, upravo zbog osetljive kože.

Volite li da u inostranstvu kupujete preparate kojih nema na našem tržištu?

- Kada je reč o nezi lica, koristim samo proizvode koje mi preporuči kozmetičarka, dok preparatima za telo mogu da eksperimentišem. Biram ih uglavnom na osnovu mirisa, a najviše volim proizvode „Victoria's Secret“, i uvek kada negde putujem ili kada mi dolazi neko iz inostranstva, nabavljam zalihe njihovih proizvoda.

Imate izuzetno vitku liniju, vežbate li redovno?
- S obzirom na to da sam sedam godina trenirala veslanje i svakodnevno sam vežbala, prija mi da budem fizički aktivna. Ranije sam trenirala minumum tri puta nedeljno, a onda je došao period kada sam se malo ulenjila. Međutim, poslednjih sedmica sam se vratila u formu i idem u teretanu šest puta nedeljno. Svi projekti su mi odloženi za septembar, tako da samo igram u predstavama koje su na redovnom repertoaru pa imam dovoljno vremena za treninge.

Vodite li računa i o ishrani?
- Pre tri meseca imala sam problem sa krvnom slikom i od tada vodim računa o ishrani. Više ne konzumiram hleb i trudim se da uvek kada mogu izbegnem gluten, kao i da jedem što više presnog voća i povrća. „Brzu hranu“ potpuno sam izbacila iz upotrebe, a nedavno sam čak bila na jednom slavlju i nimalo me nije privlačilo da jedem kiflice i druge proizvode od testa. Nisam se potpuno odrekla tih namirnica, ponekad pojedem nešto što nije najzdravije, ali izbegavam.

Kakve promene osećate zbog novog režima ishrane?

- Imam više energije i osećam se mnogo bolje. Ranije sam bila hronično umorna i često mi se spavalo dok sam sada poletnija. Pre nego što sam počela sa ovakvim režimom ishrane, u konsultaciji sa lekarom, bila sam na detoksikaciji koja je trajala deset dana, tokom koje sam pila samo čajeve i prirodne sokove.

Imate li omiljeni parfem?
- Od kada se na tržištu pojavio parfem „La Coste Femme“, pre dvanaest godina, isključivo njega koristim i nikada nisam poželela da ga promenim. Ponekad mi se desi na osetim neki drugi lep miris na nekoj devojci, ali to samo prokomentarišem i nemam želju da i ja počnem da koristim isti.

Šta je prvo što primetite na muškarcu?
- Ruke i lice. Takođe, volim muškarce koji su fit i koji vode računa o izgledu.

Da li Vuk brine svom izgledu?

- On redovno trenira i u tom smislu vodi računa o sebi, ali ne spada u muškarce koji će birati kreme koje koriste. Srećom, ima dobru genetiku tako da mu to nije ni potrebno.

Kada ste poslednji put dobili kompliment na račun svog izgleda?
- Iako po prirodi nisam stidljiva, kada mi neko uputi kompliment, uglavnom se postidim, pa ih i ne pamtim. U svakom slučaju, komplimetni prijaju, a naročito mi gode u trenucima kada se ne osećam najbolje.

Možete li da izdvojite predstavu u kojoj vam se posebno dopada kako izgledate?
- Kada sam u pozorištu, volim da izgledam potpuno drugačije nego privatno. Tako u predstavi „Boing boing“ izgledam debelo, što mi jevrlo simpatično, dok u komadu „Tri klase gospođa Nušić“ imam vrlo čudan kostim i frizuru koja izgleda kao Ajfelov toranj, što mi se takođe dopada. Volim eksperimente.

Tekst: Ivana Nikolić; Life Content

Foto: Mirko Tabašević; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin