Sastojci:
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
4 kašike brašna
3 kašika ulja
1 prašak za pecivo
6 kašika mlevenih oraha
1 kašika kakaoa
Za fil:
1,5 l mleka
300 g šećera
1 kašika gustina
4 pudinga od vanile
250 g margarina
150 g mlevenog keksa
150 g čokolade za kuvanje
2 šlaga
Ostali sastojci:
3 dl soka od pomorandže
300 g piškota
1 velika kutija ”jafa” keksa
3 šlaga
Priprema:
Kora:
2. Četvrtastu tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati u nju pripremljenu smesu za koru i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. U odgovarajuću šerpu sipati 1,3 l mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile i gustinom. Uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu smesu dodati margarin i umutiti mikserom.
4. Pripremljen fil podeliti na tri dela. U prvi deo dodati mleveni keks, u drugi otopljenu čokoladu a treći deo ostaviti žut.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru poprskati sokom od pomorandže i premazati filom od mlevenog keksa, zatim prekriti kolutovima ”jafa” keksa i naneti fil od čokolade. Potom prekriti redom piškota natopljenih sokom od pomorandže i premazati žutim filom.
2. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i naneti na tortu.
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)