Ivana Korab  otkriva tajnu svoje lepote

Ivana Korab otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 23/04/2015

0

Naša uspešna manekenka Ivana Korab, koja godinama gradi uspešnu karijeru u Americi, posebnu pažnju poklanja izgledu zbog prirode svog posla. Ovoj dvadesetdevetogodišnjoj lepotici pravilna nega lica i redovni treninzi su prioritet, a umesto kampanjskih kozmetičkih tretmana radije bira redovnu negu kod kuće uz upotrebu proverenih proizvoda. Veoma je angažovana, nedavno je za četiri meseca bila čak u dvadeset sedam gradova, ali atraktivna brineta nikada ne zapostavlja treninge jer ih smatra izvorom pozitivne energije. U skladu sa velikim ambicijama, nedavno je počela da se bavi i glumom, a ove godine premijeru će imati njen film "Neprirodno", u kome ima značajnu ulogu, najveću do sada.

Los Anđeles spada u svetske metropole u kojima žene mnogo polažu pažnju svom izgledu. Šta ste, dok ste živeli u tom gradu, naučili o nezi?

- Imam sreću da imam lepu kožu, ali kada mnogo radiš, ona mora da se održava i čuva. Naučila sam da skidam šminku odmah posle snimanja, već u kolima, uz pomoć vlažnih maramicama. Kada stignem kući, detaljno operem lice, a uglavnom koristim proizvode "Lancome" i "Estee Lauder". To su dve kompanije koje najviše volim. Dopadaju mi se i pilinzi za lice marke "Murad" koji su odlični za dubinsko čišćenje. Zdravo živim, ne pušim i ne pijem alkohol, što je takođe jako bitno.

Dobijate li često komplimente na računa izgleda?
- Nedavno sam od nekih devojčica koje dolaze u teretanu u koju idem dobila komplimet da izgledam kao da sam 1992. godište. To je bio veoma iskren i možda najdraži kompliment u poslednje vreme.

Idete li redovno na kozmetičke tretmane?
- Retko idem na tretmane jer mislim da je svakodnevna nega bitnija od odlaska kod kozmetičara jednom u nekoliko meseci. I kada odem, reč je o blagim tretmanima kao što je dubinsko čišćenje.

U Sjedinjenim Američkim Državama veoma su popularni organski proizvodi za negu. Kakva su vaša iskustva sa njima?

- Isprobala sam dosta organskih proizvoda koji su generalno dobri, ali se brzo kvare. Mnogo im je kraći rok trajanja, a i ubrzo posle otvaranja preparata, on promeni strukturu i više nije isti.

Trudite li se da unosite dovoljno vode tokom dana?
- Volim da pijem vodu iz flaše i uvek je nosim sa sobom. Kada bih pila vodu iz čaše, verovatno bih je manje konzumirala. U automobilu uvek imam rezervnu flašicu, jer je Los Anđeles takav grad da često i po nekoliko sati provedete u kolima. Nedavno sam gledala dokumentarac o promenama koje je imala jedna devojka koja je dva meseca svakog dana pila po tri litara vode. Benefiti su bili fantastični, što me je podstaklo da još više unosim vodu.

Koje preparate koristite za negu kose?
- Koristim "Chi" preparate, koji se kupuju u frizerskim salonima i odlični su, ali ih, nažalost, nema na srpskom tržištu. Uvek kada radim sa etabliranim frizerima, volim da se posavetujem sa njima o negi kose i uglavnom mi svi savetuju da koristim te preparate. Zadovoljna sam izgledom svoje kose, a dobro je i to što se do sada nisam farbala. Tek pre dva meseca prvi put sam stavila blagi preliv za potrebe jednog snimanja.

Kako vam se dopada ta promena?

- U početku mi se sviđala, ali neću se više farbati. Ta promene je toliko mala da je gotovo niko i ne primećuje.

Imate li svoje frizere ili volite da menjate salone?
- Teško stičem poverenje u frizere pa ih ne menjam. Kada sam se iz Majamija preselila u Los Anđeles, upoznala sam svog sadašnjeg frizera i uvek njemu poklanjam poverenje. I u Beogradu imam jednu frizerku kod koje odlazim više od deset godina.

Na čemu se bazira vaša ishrana?
- Zdravo se hranim, uglavnom jedem salate i sireve bez dodatnih preliva, osim maslinovog ulja. Ne jedem začinjenu i slanu hranu jer ona zadržava vodu u organizmu. Iako nisam vegetarijanac, retko jedem meso. Crveno meso gotovo sam izbacila iz upotrebe, dok parče piletine pojedem svakih nekoliko dana. Ribu takođe ne volim, osim brancina koji ponekad imam na meniju. Naravno da mi se desi da sebi dam oduška i da tokom dana pojedem pola čokolade, a da me ne grize savest zbog toga.

Poznati ste kao osoba koja mnogo trenira, odlazite li često u teretanu?

- Trenirala sam kao mala, a ljubav prema sportu se zadržala do danas. Ne mogu da funkcionišem bez treninga jer su oni izvor moje pozitivne energije. Bar pet puta nedeljno idem u teretanu, a nekada vežbam i po dva, dva i po sata. Uglavnom radim kombinaciju različitih vežbi, od joge i pilatesa do spininga.

U Americi su vrlo popularni joga i meditacije, prijaju li vam te tehnike?
- Da, i bar tri do četiri puta nedeljno praktikujem i jogu i meditaciju. Brzo živim i imam mnogo energije, a joga i meditacija mi pomažu da se smirim i oslušnem sebe, što generalno mi ljudi ne radimo, već samo jurimo kroz život.

Intervju: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti