Aleksandra Sanja Sretković - Orlandić otkriva male tajne šminkanja

Aleksandra Sanja Sretković - Orlandić otkriva male tajne šminkanja

Autor: | 14/05/2015

0

Naša uspešna šminkerka Aleksandra Sanja Sretković-Orlandić rado je sarađivala sa glumicom Lenom Bogdanović, koja ima veoma zahvalno lice za bilo koju vrstu mejkapa. Poznata mejkap artistkinja odlučila je da naglasi prirodnu lepotu zvezde serije "Žene sa Dedinja" i da uglavnom koristi pastelne boje.
- Ovo je bila moja prva saradnja sa glumicom Lenom Bogdanović mada sam odavno priželjkivala da "dođe u moje ruke". Razlog je što mi je veoma inspirativna za rad. Lena je izuzetno negovana žena, sa kojom je zadovoljstvo raditi, veoma je fotogenična, a i njen stil mi se jako sviđa. Zato sam svojim mejkapom samo naglasila njene crte lica - kaže Aleksandra, koja je za ovu priliku odlučila da uradi klasičan "beauty look".

TEN:

- Rad smo započeli nanošenjem "Nyx" prajmera na lice kako bismo pripremili kožu za nanošenje tečne podloge. Pošto Lena ima lepo lice nije bilo potrebe stavljati jak tečni puder već sam koristila "M.A.C Face and Body" podlogu u broju C5. Ispod podočnjaka sam joj stavila korektor "M.A.C Studio Finish" u "nc 30" nijansi. Nanela sam vrlo malo tog proizvoda jer nije bilo potrebe za prekrivanjem podočnjaka već smo samo hteli da posvetlimo taj deo lica. Sve sam to fiksirala kompaktnim puderom "M.A.C Studio Fix" u boji "nc 30". Za naglašavanje kontura lica koristila sam bronzer iz "Too Faced Natural Face" palete koji se nanosi odmah ispod jagodica, dok sam svežinu lica postigla rumenilom iz iste palete koje je boje kajsije. Taj proizvod sam nanela na sam vrh jagodica. Na kraju, pošto sam joj našminkala oči i usne dodala sam hajlajter na slepoočnice.

OČI:
- Oči sam naglasila tako što sam ih oivičila crnim "Rimmel" krejonom, kako spoljnu tako i unutrašnju stranu da bi njen pogled dobio dozu dramatičnosti. Šminkala sam je takozvanom smoki ajs tehnikom jer smo želeli da postignemo efekat dima u očima. Taj efekat sam postigla koristeći "M.A.C Carbon" i "M.A.C Dark Brew" mat senke. Da bih naglasila trepavice, odlučila sam se za maskaru "Hypnose Precious Cells", koja ima ravnu četkicu i sa savršenom preciznošću sam postigla željeni efekat. Obrve sam joj dodatno istakla gelom marke "Make Up For Ever".

USNE:
- Na usnama sam joj stavila moj omiljeni "M.A.C Pro Longwear Lipglass" u boji "Persistent Peach" koji je satima postojan na usnama. Za dodatni efekat svežine i sjaja dodala sam i malo proizvoda "M.A.C lightscapade".

Piše: Ivana Nikolić; Life Content

Foto: Mirko Tabašević; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin