Marko Nikolić otkriva male tajne šminkanja

Marko Nikolić otkriva male tajne šminkanja

Autor: | 21/05/2015

0

Jedan od najboljih mejkap atrista u našoj zemlji Marko Nikolić uvek vodi računa o tome da svoj rad prilagodi crtama lica žene koju šminka, zahvaljujući čemu je stekao status omiljenog šminkera mnogih javnih ličnosti. Pevačica sa kojom rado sarađuje je Romana Panić, koju je šminkao i za potrebe jedne modne revije na kojoj je nedavno učestvovala.
- Romana ima karakterno lice oštrih crta pa kada radim sa njom, izbegavam jak mejkap. Jer kada bih joj stavio jaku šminku, mogao bih sebe lepo da prezentujem kao šminkera koji odlično vlada svim tehnikama, ali to ne bi bilo dobro za nju. Izgledala bi umorno, lice bi joj bilo oštrije, a samim tim bi izgledala i starije - počinje priču Marko.
- Kod karakternih žena volim da koristim sveže prirodne tonove koji samo naglašavaju njihov prirodan izgled, a uz dodatak glosa i sedefa na određenim zonama lica postižemo i određeni stepen svežine. Tako lice izgleda mlađe, a žena lepo a da niko ne primeti mejkap na njoj.

TEN:

- Kao podlogu koristio sam "L`Oreal Infallible 24h" jer sam je šminkao za potrebe modne revije na kojoj je učestvovala, pa je to bila najidealnija varijanta da joj lice dugo ostane sveže i da taj ten ostane takav kakav jeste. Kod nje, kao i kod bilo koje druge devojke koja je u zrelim godinama, uvek koristim korektor tečne strukture, pa je tako bilo i ovog puta. Korektori u stiku se ne preporučuju jer mogu da ostave grudvice i da stvore bore oko očiju, pa samim tim žena izgleda starije. Romana ima karakterno lice, pa je mejkap bio jednostavniji. Pošto njenom licu nisu potrebna dodatna sužavanja nije bilo potrebe da joj radim klasičan konturing. Umesto toga jagodice sam joj istakao hajlajterom dok sam za obraze koristio rumenilo u boji kajsije. Za tu nijansu sam se odlučio da bi izgledala što prirodnije. Ona je u tom trenutku imala beo ten i toplu boju kose tako da sam želeo da izbegnem roze rumenilo, kao i jače tonove koji dobro stoje samo kada je lice osunčano. Nisam želeo da joj na vrh nosa i sredini čela stavljam hajlajter jer su ti delovi lica njoj prirodno istaknuti, a osim toga mogli smo da postignemo efekat da joj koža izgleda masno. Umesto toga naglasio sam joj jagodice i vilične kosti.

OČI:
- Akcenat je bio na očima, ali sam se i tu potrudio da mejkap ne bude mnogo jak. Naglasio sam joj trepavice tako što sam stavio mnogo maskare, ali i veštačke trepavice, a u unutrašnjost oka stavio sam belu olovku kako bi joj otvorio oko koje je optički izgledalo krupnije nego što jeste. Nisam želeo da koristim mnogo jake senke upravo da ne opteretim oko jer sam želeo da i ono izgleda što svežije. Umesto klasičnog "smokey eyesa", koji bi kod oka kao što je njeno mogao da prouzrokuje da joj oči izgledaju sitnije nego što jesu, mejkapom sam joj iskosio oko. Pošto ona ima veliki gornji kapak, odnosno prostor između obrva i oka je veliki, imalo je dosta materijala za senčenje. Koristio sam zlataste i braon tonove koji nisu mnogo tamni, kako bi izgledala što svežije. Tamnim tonovima bi se u njenom slučaju mogao postići efekat umornog izgleda lica. Oči sam joj naglasio ajlajnerom, na donji kapak stavio sam malo krejona, ali sam se trudio da joj ne potamnim mnogo oko. Ispod obrva sam stavio hajlajter, koji takođe pruža efekat svežine i dodatnog sjaja. Obrve sam ostavio u prirodnom tonu, a olovkom sam samo iscrtao njenu prirodnu liniju. Inače, ženama uvek savetujem da obrve ističu ili olovkom koja je u boji njihove kose ili nešto svetlijom nijansom. Ne bi trebalo koristiti tamnije boje, jer onda lice izgleda oštrije.

USNE
- U skladu sa čitavim mejkapom i usne nismo želeli previše da naglašavamo. Pošto tamniji karmini smanjuju usne, izbegao sam ih, a umesto toga sam se opredelio za "nude" varijantu. Usne sam uokvirio olovkom, što je potrebno uvek kada se stavlja sjaj da se ne bi razlio. Koristio sam ruž iz kolekcije "L`Oreal Infallible 24h", koji su postojani čitavog dana, a osim karmina koji se ne skida, u kompletu postoji i glos koji usnama daje sjaj. Ono što je bitno pri nanošenju glosa je da se on ne stavlja na ivice usana već u unutrašnjem delu jer se tako sprečava mogućnost izlivanja, a i u usne izgledaju punije.

Piše: Ivana Nikolić; Life Content

Foto: Dejan Milićević; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još