3.500 posetilaca u drugom danu Cinema City festivala ispunilo je do poslednjeg mesta čak 5 festivalskih zona i 11 filmskih projekcija

3.500 posetilaca u drugom danu Cinema City festivala ispunilo je do poslednjeg mesta čak 5 festivalskih zona i 11 filmskih projekcija

Autor: | 01/07/2015

0


Osmi Cinema City internacionalni filmski festival
otvoren je u ponedeljak, 29. juna u 20h, u prepunoj Kineskoj četvrti. Posetioci festivala uživali su u premijeri filma panama, kao i u filmovima "Pasja ljubav", "Potraga za Felom" i "Kratka kožica", koji su reprizno prikazani juče u popodnevnim časovima. I drugog dana festivala Cinema City nastavio je punim tempom, kada je 3 500 posetilaca pogledalo čak 11 filmskih ostvarena u dupke salama SKCNS Fabrika i Quarter Indoor Cinema, i prepunom Limanskom parku.


Druge večeri festival nastupili su sjajni bendovi "Ragman" i "Threesome". Danas nas očekuju filmovi "Isceljenje", "Ničije dete", "Bjork: Biofilija uživo", horor film "Vidim Vidim", "Limbo" i "Autoportret poslušne kćeri", a veče će zaokružiti zvukovi akustične i melanholične amerikane benda "Stray Dogg". U četvrtak slede "Varvari", "Okean", "Gljive", "A i ružan si", kao i "Maske o Slobodanu Tišmi" na Planet Rock Music Stage-u, nakon čega sledi nastup beskrajno šarmantnih članova grupe Iskaz.

I u narednim danima svakog dana od 18 časova, u Quarter Indoor Cinema prikazujemo brojna ostvarenja mladih autora u selekciji Up to 10.000 Bucks. Danas pogledajte "Ništa nije za džabe", "Klackalica", "Još jedan mesečev pejzaž", "Neki drugi svet", "Dobar sused i IT devojka", a u četvrtak "Noćas mi srce pati", "U meni, Veče uz radio" (#5, Muzikalni dnevnik), "Sve je više stvari koje dolaze", "Poslednji čin", "Đavo u gospođici Džons".

Od danas pored pet festivalskih zona: SKCNS Fabrika i Quarter Indoor Cinema, Amstel Open Air Cinema, Planet Rock Music Stage & Open Air Cinema i Firchie Think Tank Studio, posetioci će imati priliku da od danas od 21h pogledaju reprizna izvođenja filmova i na SKCNS Brod Teatar, svake večeri do kraja festivala.

NE PROPUSTITE:
U festivalskom centru, u četvrtak 2. jula od 17h biće održan razgovor sa montažerkom Danom Bunusec.

Amstel i ove godine podržava Cinema City.
Festival su podržali i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Novi Sad, kao i Nes tea i Burn, nemačka organizacija za tehničku saradnju GIZ; Francuski institut u Srbiji, Ambasada Kanade i Italijanski centar za kulturu Addetto.

PRESS KONFERENCIJE:
U sredu i četvrtak u 18h u Festivalskom centru, u Limanskom parku biće organizovano druženje sa autorima filmskih ekipa.

Danas, u sredu 1. jula u 18h družimo se sa:

Goran Radovanović, reditelj filma Enklava

Jasenka Jasniger, rediteljka filma Enklava
Saša Radojević, reditelj filma Žigosana
Sanja Živković, rediteljka filma Marijina epizoda
Gea Gojak, rediteljka filma Ma nema veze

Sutra,u četvrtak 2. jula u 18h družimo se sa:

Ana Sofi Hartman, rediteljka filma Limbo
Ana Lungu, rediteljka filma Autoportret poslušne kćeri
Mina Cvetinović, rediteljka filma Klackalica
Maksim Hektors, reditelj filma Još jedan mesečev pejzaž
Filip Markovinović, reditelj filma Neki drugi svet
Đorđe Stanković, reditelj filma Dobar Sused

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin