Salma Hajek otkriva tajnu svoje lepote

Salma Hajek otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 02/07/2015

0

Otkako se zanjihala u najseksepilnijem plesu na velikom platnu, u filmu "Od sumraka do svitanja", meksička glumica Salma Hajek izaziva divljenje muškaraca širom planete zbog lepote i žena zbog svežeg i mladalačkog izgleda. Četrdesetosmogodišnja holivudska zvezda, koja je karijeru počela u meksičkim telenovelama, od 2009. supruga je milijardera Fransoe Anrija Pinoa, ali, kako je više puta u javnosti istakla, ne koristi skupe kreme za negu već veruje u prirodne sastojke. Znanje o tome nasledila je od svoje bake, koja je bila čuvena po spravljanju prirodnih melema. U čitavoj meksičkoj pokrajini Verakruz pričalo se svojevremeno o melemima Salmine bake protiv ćelavosti, koje je pravila na bazi ljutih papričica.
- Moja baka želela je da bude doktorka ili hemičarka, ali pošto u to vreme za nju to nije bilo moguće, počela je da se zanima za lekovito bilje i da izučava lekovite sastojke koje su koristili drevni meksički Indijanci. Bili su gotovo svemogući - rekla je lepa "oskarovka", koja je u javnosti ispričala da je mnogo toga naučila od svoje bake. Jedan od tih saveta primenila je u situaciji kada je bilo ugroženo zdravlje njene kćerke Valentine, koju je 2007. dobila sa Pinoom. Kada je njena kćerka Valentina imala samo jednu godinu, dobila je veoma opasne opekotine na ruci, zbog kojih su doktori kao rešenje problema preporučili komplikovanu operaciju. Umesto toga slavna glumica odlučila je da posluša unutrašnji glas i primeni jedan od bakinih saveta. Na izgorelu kćerkinu kožu stavila je smesu od nekoliko umućenih svežih jaja. Devojčici posle toga nije ostao nikakav ožiljak, a lekari su ostali šokirani učinkom svežih jaja na oštećen epidermis. Osim toga, Salma je sa javnošću podelila još jedan odličan trik za negu tvrde i zadebljale kože na telu, poput one na laktovima ili petama. Prirodni sastojci su i u ovom savetu ključni.
- Potrebno je da pomešate sok od limuna, sodu bikarbonu i so i tom smesom istrljate delove gde je koža gruba. Peckaće vas prvih nekoliko sekundi, ali je smesa veoma delotvorna - rekla je tamnoputa umetnica koja jednako dobro izgleda bez mnogo šminke i u glamuroznijim varijantama, na primer, fimske premijere ili prijemi. U svakodnevnom životu uvek bira što prirodniji izgled, budući da odlično izgleda i nema bore, iako ne koristi usluge plastičnog hirurga. Nanosi samo toniranu kremu, sjaj za usne i maskaru. Za svečane prilike najradije skuplja kosu u visoku punđu i uz dobar puder nanosi crveni ruž, koji joj odlično pristaje, budući da ima sjanu crnu kosu. Na jednoj premijeri nedavno je ispričala kako ne veruje u botoks i otkrila je šta misli o ostalim estetskim korekcijama.
- Ne rizikujem mnogo kada je o lepoti reč. Smatram da veliku opasnost za izgled predstavlja plastična hirurgija. Jako sam konzervativna u negovanju kože lica. Ne znam hoću li ikad otići "pod nož", ali mi to trenutno ne pada na pamet. Ne verujem u botoks, iako je najpopularniji metod za uklanjanje bora, pogotovo kod mladih ljudi. Smatram da mladi sebe botoksom unište, jer slušaju savete estetskih hirurga da je botoks delotvoran ukoliko ga koriste mladi, kako nikada ne bi dobili bore. Mislim da si s vremenom na taj način prisiljen da ga koristiš sve više jer se koža navikava na njega i postaje rezistentna na učinak. Zato savetujem ljudima da, ako i odluče da koriste tretmane botoksom, počnu da ga koriste što kasnije - rekla je glumica koja ne propušta priliku da javno pohvali svoju baku.
- Najbolji savet za lepotu dale su mi moja mama i baka, rekle su mi da da se svako veče pre spavanja umijem, bez obzira na premorenost. To uvek radim i to temeljno.
Ona je sve tajne i trikove koje zna primenila u osmišljavanju i lansiranju svoje linije kozmetičke nege na prirodnoj bazi - "Nuance Salma Hayek". Zanimljivo je da popularna crnka veliča umivanje uveče, dok to ujutru nikada ne čini.
- Ustajem oko četiri sata ujutru i spremam kćerku za školu, uz doručak, dva sata. Potom ulazim u kupatilo i nikada ne započinjem negu umivanjem, mislim da je to ujutru loše za kožu. Samo se namažem hidratantnom kremom. Ne stavljam uvek istu kremu, jer mi koža lica nije uvek u istom stanju. Ako je suvlja, stavljam masniju kremu ili hidratantnu kremu uz nekoliko kapi ulja za lice. Ako je samo dehidrirana, nanosim vlažnu kremu. Mogu sebi da priuštim razne preskupe kozmetičke proizvode, ali najradije koristim pravljene u apoteci ili kreme iz kozmetičke linije koju sam ja osmislila - rekla je jedna od nazaposlenijih Hispanoamerikanki u Holivudu i istakla da ne veruje u dobar učinak SPF krema, odnosno krema sa faktorom protiv sunca.
- Potpuno sam protiv sastojka SPF, koji se bori protiv sunca. Smatram da je loš za većinu krema, jer smatram da je to čista hemija, te anulira većinu korisnih sastojaka u proizvodu za negu. Luda sam za sastojkom koji se u bolnicama koristi za regeneraciju izgorele kože - "tepezcohuite". Stavljam ga u sve moje kreme jer je jeftin, a čini čuda za kožu.
Salma je istakla da je, pored svega što je navela, za lepotu ipak najvažnija ljubav:
- Ništa me ne čini lepom kao ljubav koju osećam kada gledam svoju kćerku. Tada najviše zablistam.

Piše: Nadežda Jokić

Foto: Gtres Online

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti