"Independent": U dva dana iskusite čari Beograda

"Independent": U dva dana iskusite čari Beograda

Autor: | 14/07/2015

0


Britanski "Independent" po ko zna koji put preporučio je svojim čitaocima da posete Beograd, ovog puta u dvodnevnom aranžmanu. Prema pisanju novinarke ovog lista, sada je pravo vreme za posetu prestonici Srbije, zbog brojnih kulturnih dešavanja i festivala. Ipak, za dva dana se prema njenom mišljenju može mnogo toga videti i uraditi u Beogradu.

- Šetajte. Počnite od Terazija koje važe za trg, ali su zapravo bulevar. Videćete impozantnu fasadu iz perioda secesije hotela "Moskva", a zatim pođite ka Knez Mihailovoj pored uličnih prodavaca, kafića, prodavnica i neprekidnog niza šetača. Ako skrenete levo kod kafea "Vapiano", dolazite do Obilićevog venca. Skrenete li desno, naći ćete se na Trgu Republike sa još kafića i visokom statuom kneza Mihaila - piše "Independent".

Britanski list preporučuje ručak na Savskom šetalištu, zbog "povoljnih cena", kao i obilazak butika u Knez Mihailovoj i Ulici kralja Petra. Pominje se i Savamala kao "podmlađena četvrt" sa zanimljivim kafićima, klubovima i restoranima, idealna za popodnevni aperitiv.

Istini za volju, poseta Gardošu u Zemunu trebalo bi da se odigrava u drugom danu, ali ju je pisac smestio u prvi dan posete, što znači da bi Britanci posle obilaska Starog grada trebalo da dođu u Zemun i penju se do kule koja gleda na Dunav.
Za drugi dan "Independent" savetuje posetu "ogromnoj crkvi" - Hramu Svetog Save i navodi da će "najveća pravoslavna bogomolja na Balkanu možda uskro biti i završena".

Zatim preporučuje branč i šetnju Adom Ciganlijom koja je "jedina plaža u Srbiji sa plavom zastavicom, koja postaje džinovsko igralište čim porastu temperature". Naravno, "obavezan je i obilazak Muzeja Nikole Tesle", kao i Cepter muzej savremene umetnosti.
"Reputaciju prestonice noćnog života Beograd duguje stotinama plutajućih barova, restorana i klubova na rekama Dunavu i Savi", navodi novinarka i savetuje da za kraj turisti iskuse i tu stranu glavnog grada Srbije.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Guliver / Thinkstock