Prvi pogled na novi domaći film "Hiljadarka"

Prvi pogled na novi domaći film "Hiljadarka"

Autor: | 14/07/2015

0


Nenad Đurić
, reditelj izuzetno uspešne komedije "Nebo iznad krajolika" ove jeseni nam se predstavlja svojim novim hitom. Reč je o filmu "Hiljadarka" koji je rađen u bosansko-hercegovačkoj, hrvatskoj i srpskoj koprodukciji. Film je snimljen u opštini Banovići u Bosni i Hercegovini, a radi se o izuzetno ambicioznom projektu snimljenom prema originalnom scenariju uspešnog bosansko-hercegovačkog pisca Zilhada Ključanina na čijem se stvaranju radilo nekoliko godina.

Mladić Atif Kurtović kojeg igra Branislav Trifunović prvi put u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio tačno tamo gde je njegov sada penzionisani otac stao i postaje rudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina se ubrzo u potpunosti menja kada bude izabran za lice koje će krasiti najvredniju novčanicu u državi, novčanicu u iznosu od hiljadu dinara - takozvanu "hiljadarku".

Tako će se Atif ubrzo naći na putu za Beograd gde će ga uslikati lični fotograf Josipa Broza Tita.

U celokupnu priču uskoro ulazi i mlada devojka čiji nadimak nije slučajno "Hiljadarka" u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. Kada Tito najavi svoju ličnu posetu Atifovom rodnom gradiću za sve junake ove simpatične priče počinje avantura koju će pamtiti do kraja života.

Komedija "Hiljadarka", između ostalog, posebna je i po tome što je uspela da ostvari najimpresivniju glumačku podelu u jednom filmu u poslednjih nekoliko godina. Tako se među glavnim glumcima pojavljuju Branislav Trifunović , Milutin Mima Karadžić, Nikola Kojo kao Tito, ali i ostali glumci prepoznatljivi u regionu Aida Bukva, Moamer Kasumović, Željko Pervan, Slaven Knezović... Direktor fotografije je Dušan Joksimović čiji najpoznatiji rad kamerom uključuje nezaboravne hitove kao što su "Lepa sela lepo gore", "Rane", "Munje", "Mi nismo anđeli" i "Parada".

Hit komedija "Hiljadarka" u domaće bioskope stiže sredinom septembra!

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Promo / Instagram

Najnovije vesti