Indijski Harison Ford i Tom Kruz snimaju spektakl u Beogradu

Indijski Harison Ford i Tom Kruz snimaju spektakl u Beogradu

Autor: | 18/07/2015

0


Beograd je u proteklih deset dana ugostio više od 60 članova filmske ekipe iz Indije, koja snima bolivudski rimejk francuskog filma "Nedodirljivi" (Untouchables iz 2011.). Gosti će se zadržati u našoj prestonici do 21. jula. U glavnim ulogama su velike indijske zvezde - Akineni Nagarjuna i Karti Sivakumar.

Kako kaže producent filma Vinaj Čilakapati, njih dvojica su "indijski Harison Ford i Tom Kruz". Radnja prati život milijardera vezanog za invalidska kolica, kome dolazi novi staratelj da brine o njemu, njihove različite poglede na svet i prijateljstvo koje se rađa između dvojice naizgled nespojivih ljudi.

Film "Nedodirljivi" spada u takozvanu A bolivudsku produciju. Počeće da se prikazuje istovremeno u čak 1.800 bioskopa širom Indije u decembru ove godine. Tako će ogroman broj gledalaca imati priliku da vidi naš Beograd.

Indijska filmska produkcija je najveća na svetu, sa preko 1.000 filmova godišnje, po čemu nadmašuje i Holivud. Snimanje jednog od tih filmova u Beogradu otvara vrata za druge indijske produkcije i pruža šansu gradu da od filmske industrije počne da zarađuje milione.

Primera radi, Češka na taj način inkasira i do 270 miliona dolara godišnje, navodi se u saopštenju. U ekipi koja snima "Nedodirljive" je i kaskaderski tim iz Bugarske, na čelu sa Kalojanom Vodeničarovim, čuvenim stručnjakom za akcione sekvence koji je bio angažovan i u Holivudu ("Nemoguća misija", serija "Igra prestola").

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/ThinkStock hellomagazin
Tagovi: bolivud film kultura