Tri prava načina borbe protiv celulita i pomorandžine kore

Tri prava načina borbe protiv celulita i pomorandžine kore

Autor: | 18/07/2015

0


Fizčka vežba je najkorisniji način da se rešite celulita. No postoje još neki faktori koje ne smete da zanemarite, a koji efikasno rešavaju ovaj veliki ženski problem.

Zaboravite na anticelulitne preparate i tretmane i upotrebite jedino prirodno i pravo oružje protiv pomorandžine kore i celulita

1. Prehrana

Sloj masnoće uskladišten ispod kože odgovoran je za omraženu pomorandžinu koru koju povezujemo s celulitom. Upravo zbog toga, vrlo je važno da smanjite unos hrane koja bi dodatno pojačala vidljivost celulita i povećala volumen masnih naslaga. Reč je o masnoj, prženoj i rafiniranoj hrani prepunoj loših masnoća.

Umesto toga uzmite povrće, poput celera, brokolija, šargarepe, zelenog povrća. Ono je idealno u borbi protiv celulita jer, osim što je vrlo hranjivo, niskokalorično i prepuno preko potrebne tečnosti, ono je snažan antioksidans koji čisti telo od toksina.

Ako niste veliki ljubitelj povrća ili nemate vremena za pripremu istog, izdvojite par minuta i napravite smoothie od voća i povrća.

2. Voda

Ne potcenjujte moć ove jednostavne i besplatne tečnosti, posebno ako želite da se rešite celulita jer ga suva i dehidrirana koža dodatno naglašavaju. Hidratacija tela snažno utiče na izgled vaše kože.
Voda kožu čini svježom, zategnutom i blistavom, a celulit manje vidljivim. Napunite bočicu s vodom i pijuckajte je tokom celog dana. Dnevna doza trebala bi da bude 8 čaša.

3. Nega kože

Na površini kože se sakupljaju ostaci mrtve koža koje ne dozvoljavaju da koža diše i dovode do slabljenja cirkulacije. Kvalitetan piling kožu će učiniti svežom i vitalnijom, cirkulaciju jačom, a time pomorandžina kora postaje znatno manje vidljiva.

Savršen piling za telo možete smućkati sami i to od maslinovog ulja i krupne soli. Mešavinu nanesite tokom tuširanja na mokru kožu, temeljito istrljajte telo i isperite ga mlakom vodom. Nakon pilinga kožu dobro navlažite losionom ili mlekom za telo.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/ThinkStock hellomagazin
Tagovi: koža lepota nega