Snima se rimejk kultnog filma “La Dolce Vita”

Snima se rimejk kultnog filma “La Dolce Vita”

Autor: | 19/07/2015

0


Ko ne pamti scenu iz kultnog filma “La Dolce Vita” u kojoj prelepa Anita Ekberg zajedno sa Marčelom Mastrojanijem zavodljivo igra u rimskoj fontani Trevi obučena u crnu haljinu?

Kako stvari stoje uskoro ćemo imati priliku da vidimo i novu verziju pomenute scene, pošto kako prenose mediji čuveni italijanski film koji je režirao Federiko Felini će dobiti svoju modernu verziju.

Direktori AMBI Grupe, Andrea Iervolino i Monika Bakardi, zajedno sa partnerom Danielom Di Lorencom, planiraju modernu rekreaciju originalnog filma, u kojem je Marčelo Mastrojani glumio paparaca koji živi i radi u Rimu.

Frančeska Felini, nećaka preminulog italijanskog reditelja, rekla je da su od njene porodice često tražena prava za snimanje ovog kultnog filma, ali da je tek kod Andrea i Monike prepoznala pravu viziju, koja bi bila u skladu sa željama njenog ujaka.

Za sada nije poznato ko će se naći iza režiserske palice, kao ni to ko će glumiti uloge koje su u kultnom filmu pripale švedskoj glumici i jednom od najboljih italijanskih glumaca, Marčelu Mastrojaniju.

La Dolce Vita“ je na festivalu u Kanu osvojio Zlatnu palmu, kao i Oskara za najbolji kostim 1960. godine.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Wikipedia hellomagazin
Tagovi: kultura