Bojana Ordinačev otkriva tajnu svoje lepote

Bojana Ordinačev otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 23/07/2015

0

 

Kombinacija odmora na plaži i noćnog provoda u Beogradu za Bojanu Ordinačev predstavlja recept za kvalitetno provođenja letnjih meseci i okrepljenje duha i tela. Neposredno pred odlazak u Crnu Goru, tridesettrogodišnja glumica za "Hello!" otkriva tajnu lepog i negovanog izgleda, koji odnedavno prvi put nadgrađuje i u fitnes centru. Iako je prirodna crnka, od šesnaeste godine kosu farba u plavu boju, jer se tako najbolje oseća. Lepa Beograđanka govori o načinu na koji neguje kosu i lice.

Koliko vremena provodite u frizerskom salonu?
- Preko godine sam redovno kod frizera, ali leto je vreme koje koristim da odmorim kosu od raznih tretmana, osim kada neka prilika to zahteva. Tada odem na feniranje i tretiranje preparatima, a u suprotnom je puštam da se sama oblikuje onako kako njoj odgovara.

Imate li rituale u negovanju lica i tela?
- Imam neke svakodnevne navike, kao i većina žena, a ono što nikako ne propuštam je da pred spavanje očistim lice od šminke i namažem hranljivu kremu. Leti je obavezna upotreba pilinga i losiona za telo koji hidriraju kožu.

Kakvu negu praktikujete kada ste na letovanju?

- Na moru posebno vodim računa o kosi i stavljam određena pakovanja kako bih je zaštitila od isušivanja. Što se kože tiče, pažljivo biram preparate za sunčanje, kao i one koje nanosim posle sunčanja za oporavak kože. Ove godine sam prvi put pronašla kremu sa zaštitnim faktorom pedeset koja ne ostavlja beli trag na koži. To je tonirana krema i mnogo sam srećna što više ne plašim ljude izgledom vampira. Srećna sam jer mogu da je koristim i u Beogradu, a ne samo na plaži.

Imate prirodno svetliji ten. Da li se zbog toga ustručavate da izlazite na sunce?
- Najviše štitim lice, jer je poznato da izlaganje suncu ubrzava starenje kože, ali, inače, nisam tip koji voli da se sunča po ceo dan. Moje izlaganje suncu traje onoliko koliko sam u vodi i dok mi se ne osuši kupaći kostim, a posle se sklanjam u hlad. Volim kada mi koža potamni i ne plašim se sunca, ali sam tip kome je dosadno da leži i "hvata" boju.

Jeste li pristalica alternativnih načina potamnjivanja kože?
- Imam loše iskustvo sa "airbrush" tretmanima od pre nekoliko godina, jer mi je ta boja ostajala na garderobi, a u solarijum ne idem.

Kakvo mišljenje imate o nanošenju trajne šminke?

- Do sada me to nije zainteresovalo. Bavim se poslom koji me ograničava u tom smislu. Zbog šarolikosti uloga neophodna je što veća moć transformacije, a trajna šminka bi to svakako ograničila. U poslednje vreme razmišljam da stavim svilene trepavice. Raspitala sam se o metodi kojom se to radi i saznala da tretman traje oko dva sata, pa nikako ne mogu da se nakanim da izdvojim to vreme za odlazak u salon. Nadam se da uskoro hoću.

Scenska šminka može da bude veliki neprijatelj tena. Odlazite li redovno kod dermatologa na kontrolu stanja kože?
- Jednom mesečno odlazim na kozmetičke tretmane, a na svu sreću nemam problematičnu kožu, pa mi nije potrebno ništa više od toga.

Da li ste u nekom periodu života imali problematičnu kožu?
- Kada sam počela da radim neke od prvih projekata, zbog intenzivne svakodnevne šminke neko vreme imala sam problema na licu. Začepile su mi se pore i bilo je prilično neprijatno. Trebalo je neko vreme da se koža oporavi, ali se, na sreću, sve dobro završilo.

Pratite li promene na svom licu i koliko zazirete od bora?

- Normalno negujem kožu i trudim se da joj pružim ono što joj je potrebno. Koristim antirid, ali se ne opterećujem time. Ja joj dajem najbolje što mogu, a rezultate ćemo videti. Za sada sam zadovoljna i nadam se da će tako da ostane što duže.

Da li vam botoks deluje kao adekvatan način "obračuna" sa borama u budućnosti?
- Mislim da to devojke rade prerano. U ovom trenutku ne razmišljam o tome, ali ne znam kako ću razmišljati kada budem imala pedeset.

Volite noćne izlaske. Imate li neku trik za svež izgled "jutro posle"?
- U principu, ako ujutro imam neke obaveze, uveče ne izlazim, tako da nemam nikakav trik. Ukoliko se probudim umorna, a moram da radim, potpuno se prepuštam šminkerima koji sjajno rade svoj posao.

Koristite li neke prirodne preparate za negu?

- Mama mi stalno govori da stavljam krastavac na lice i predlaže mi neke prirodne metode, ali ja za to nemam strpljenja. To prepuštam kozmetičarima.

Šta od preparata obavezno imate u torbi?
- Labelo mi je uvek pri ruci, a od dodatne kozmetike ne nosim ništa. Kod kuće se našminkam i ne radim popravke u toku dana, jer ne stavljam intenzivne boje niti nešto što zahteva intervencije. Kada su izlasci u pitanju, umesto labela nosim karmin i to je sve.

Šta je najveći neprijatelj vašeg izgleda?
- Volim da jedem kasno uveče, ali se to za sada nije preterano odrazilo na kilažu. Videćemo da li će se nešto s godinama menjati na tom polju.

Koliko vodite računa o kilogramima?
- Na sreću, nemam tih problema, kilaža je na zadovoljavajućem nivou. Ipak, poslednjih nekoliko meseci posvećena sam treninzima, aktivirala sam se na tom polju i zadovoljna sam zbog toga.

Šta trenirate?
- U pitanju je fitnes program. Nas četiri devojke vežbamo pilates, neke vežbe na parteru i na spravama, kao i vežbe istezanja. Veoma mi prija i zadovoljna sam rezultatima.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Hello!