Kako provesti 48 sati u Bratislavi?

Kako provesti 48 sati u Bratislavi?

Autor: | 24/07/2015

0


Glavni grad Slovačke ima sve ono što očekujete da ima jedan grad u srednjoj Europi. Ambiciozni restorani i svetski poznata vina upotpunjuju sliku vilenjačkog srednjevekovnog grada. Šta biste radili da imate 48 sati u Bratislavi? Evo naših saveta.

Bratislava vrvi od jeftinog, a opet kvalitetnog smeštaja. To je grad u kojem cene nisu prenaduvane, a u retko kojem hotelu ćete morati da platite korišćenje interneta.

Kako biste okusili pravi ritam Bratislave, najbolje je da se u prvu šetnju uputite uz samu obalu Dunava. Dunav je životna snaga ovog grada i oko njega se nalaze sve relevantne znamenitosti, a malo je reći da teče kroz samo središte grada.

"BratislavaNight" Autor: Soska

Ako za vreme šetnje ogladnite - ne morate da brinete. Restorani se nalaze na svakom koraku, a tokom leta hrana se služi i na terasama koje se nalaze uz ulice. Gastronomska scena u Bratislavi je veoma živa i zanimljiva. Na svakom koraku naći ćete restorane koji služe kako lokalnu tako i kuhinju iz svih delova sveta.

Nakon istraživanja gradskog središta preporučujemo vožnju jednim od turističkih autobusa koji će vas provesti gradom i upoznati s najvećim znamenitostima.

Svakako posetite dvorac do kojeg se može doći pešice jer se nalazi svega desetak minuta od središta grada. Ispred ulaza u dvorac nalaze se vrata pobede koja svedoče o vremenima kada je Bratislava bila pod opsadom. Ulaz u sam dvorac dozvoljen je tek u nekoliko prostorija pošto se u njemu nalazi državni parlament.

Bratislava Hrad z juhovychodu“ autor: Peter Zelizňák

Kao što vrvi od restorana, Bratislava ima mnogo muzeja i galerija. Najvažniji od svih su Slovački nacionalni muzej i Muzej gradske istorije u kojima se nalaze prikazani eksponati koji svedoče o burnoj istoriji ove zemlje i njenog glavnog grada. Svakako preporučujemo da posetite muzej satova i farmaceutski muzej.

A nakon što ste obišli sve atrakcije grad,a naša preporuka je da sednete u jedan od barova, naručite neko od mnogih dobrih slovačkih piva i upoznate se s ljudima iz svih delova sveta koji dolaze u ovaj šarmantni grad.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/ThinkStock, Peter Zelizňák, Soska hellomagazin
Tagovi: putovanja