Izbegnite dugotrajno kuvanje, prženje u dubokoj masti i pohovanje hrane!
Sastojci za 4 osobe
• 250 g opranog i oljuštenog pikolo paštrnaka
• dve zrele kruške viljamovke, isečene na četvrtine, koje ne treba ljuštiti, ali je potrebno izvaditi im srce
• tri kašike maslinovog ulja
• morska so i sveže samleven crni biber
• dva struka sveže majčine dušice
• pakovanje pripremljene potočarke, kao prilog
• 200 g plavog sira (stilton ili rokefort) podeljenog na sitnije komade kao prilog
ZA KANDIRANE ORAHE:
• 50 ml vode
• 50 g šećera
• 75 g prepolovljenih oraha
ZA SALATNI PRELIV:
• četiri kašike maslinovog ili orahovog ulja
• dve kašike jabukovog sirćeta
• dve kašičice kristal šećera
• dve kašičice senfa
• oljušten i izgnječen čen belog luka
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusovih. Cveklu umotajte u foliju i pecite otprilike jedan sat u rerni, da osetite da je mekana kada u nju zabodete drveni štapić. U međuvremenu, paštrnak i kruške postavite na pleh, prelijte ih uljem i pospite solju, crnim biberom i majčinom dušicom. Pecite dvadeset minuta, da paštrnak i kruške poprime svetlosmeđu boju i omekšaju. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade. Kada cveklu izvadite iz rerne i malo se prohladi, oljuštite je i presecite na polovinu.
Prelijte salatnim prelivom i na kraju dodajte kandirane orahe.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)