Premijera filma "Brat Dejan" na festivalu u Lokarnu (video)

Premijera filma "Brat Dejan" na festivalu u Lokarnu (video)

Autor: | 03/08/2015

0

Novi film u produkciji Miše Mogorovića, a u režiji Bakura Bakuradze "Brat Dejan" premijerno će biti prikazan 6. avgusta u okviru Glavnog takmičarskog programa Filmskog festivala u Lokarnu, koji se održava od 5. do 15. avgusta.

Glavnu ulogu u filmu igra legenda domaće kinematografije Marko Nikolić, koji će prisustvovati i premijeri filma u tom švajcarskom gradu. Ta prva zvanička rusko-srpska koprodukcija je u celini snimljena u Srbiji na srpskom jeziku, na lokacijama u Valjevu, Goču, Prijepolju, Pančevu, Fruškoj Gori, Titelu i Beogradu.

Film prati poslednjih 12 meseci u životu Dejana Stanića, bivšeg generala u balkanskim ratovima. Poslednjih deset godina, on je prisiljen da se krije od pravde, posebno od Međunarodnog suda pravde za zločine u bivšoj Jugoslaviju u Hagu, zbog raznih optužbi u vezi sa njegovom vojnom službom.

Međunarodni filmski festival u Lokarnu je jedan od festivala A kategorije i deo je velike festivalske četvorke pored festivala u Berlinu, Kanu i Veneciji. Film "Brat Dejan"se takmiči za glavnu nagradu festivala, Zlatnog Leoparda.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Printscreen hellomagazin
Tagovi: kultura premijera