Vida Ognjenović na Novosadskom književnom festivalu

Vida Ognjenović na Novosadskom književnom festivalu

Autor: | 05/08/2015

0

Novosadska promocija nove knjige eseja Vide Ognjenović "Visoka voltaža" biće održana sutra u okviru Novosadskog književnog festivala "Razgovori o ljubavi (prema čitanju)" na brodu "Cepelin".

Vida Ognjenović će razgovarati sa publikom i kritičarima, i čitati odlomke iz knjige "Visoka voltaža", koja je pre nekoliko meseci objavljena u izdanju Arhipelaga i iz svojih proznih knjiga.

Pored Vide Ognjenović, u programu učestvuju i Gojko Božović, urednik Izdavačke kuće "Arhipelag", i Đorđe Randelj, domaćin i urednik Novosadskog književnog festivala.

Knjiga Vide Ognjenović "Visoka voltaža" donosi eseje o kulturi i književnosti u doba globalizacije i zabave, o velikim piscima našeg vremena, o ključnim srpskim i jugoslovenskim glumcima druge polovine 20 veka i naših dana, kao i o dvojici modernih Argonauta koji su na čudesan način, dostojan najvećih zapleta moderne istorije, spasili rusku avangardu od političkih i policijskih progona i zabrana.

Čitaoce će posebno pleniti eseji posvećeni piscima, glumcima, umetnicima, značajnim savremenicima ili velikim figurama iz kulturne istorije.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Tanjug hellomagazin
Tagovi: kultura