Piletina sa šampinjonima

Piletina sa šampinjonima

Autor: | 12/08/2015

0

Sastojci:
500 g belog mesa
500 g šampinjona
1 veća glavica crnog luka
2 česne belog luka
1 veća šargarepa
1 kašika začina
po želji biber
2 kašike kisele pavlake
1 kašika gustina

Prilog:

200 g pirinča
1 kašičica kurkume
1 kašičica začina

Priprema:
Iseckati crni luk zajedno sa belim lukom i šargarepom (na kockice). Propržiti. U drugoj posudi pripremiti belo meso. Odvojiti ga od kostiju i iseći na manje šnicle.

Svaku šniclu valjati u brašno pa poređati po izdinstanom luku. Poređati meso jedno pored drugog, a ako ima još mesa poređati i odozgo.

Naliti meso sa čašom vode 2 dl i dinstati na tihoj vatri 30 minuta. Povremeno šerpu protresti. 10 minuta pred kraj dodati očišćene šampinjone isečene samo na pola.

Posle desetak minuta dodati prvo razmućen gustin u malo vode, a odmah zatim i dve kašike pavlake. Prokrčkati jedan minut i skloniti sa vatre i začiniti.

Skuvati i pirinač kao prilog i aranžirati (može i pire krompir).

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti