Sastojci:
500 g belog mesa
500 g šampinjona
1 veća glavica crnog luka
2 česne belog luka
1 veća šargarepa
1 kašika začina
po želji biber
2 kašike kisele pavlake
1 kašika gustina
Prilog:
1 kašičica kurkume
1 kašičica začina
Priprema:
Iseckati crni luk zajedno sa belim lukom i šargarepom (na kockice). Propržiti. U drugoj posudi pripremiti belo meso. Odvojiti ga od kostiju i iseći na manje šnicle.
Svaku šniclu valjati u brašno pa poređati po izdinstanom luku. Poređati meso jedno pored drugog, a ako ima još mesa poređati i odozgo.
Naliti meso sa čašom vode 2 dl i dinstati na tihoj vatri 30 minuta. Povremeno šerpu protresti. 10 minuta pred kraj dodati očišćene šampinjone isečene samo na pola.
Posle desetak minuta dodati prvo razmućen gustin u malo vode, a odmah zatim i dve kašike pavlake. Prokrčkati jedan minut i skloniti sa vatre i začiniti.
Skuvati i pirinač kao prilog i aranžirati (može i pire krompir).
Pročitajte još
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)