Iskoristite sezonu ukusnih nektarina i uživajte u sočnoj poslastici.
Sastojci:
4 jaja
4 šoljice male brašna
1 šoljica šećera za biskvit i 4 kašike za pudung
2 puding od vanile
100 g margarina
1 šoljica mleka
1/2 l mleka za puding
2 šoljice mleka
1 vanilin šećer
1 šoljica ulja
300 g zrelih nektarina
200 g šlaga
malo crne i bele čokolade za ukrašavanje
1/2 kesice praška za pecivo
malo crne i bele čokolade (oko 50 g)
Priprema:
1. Uključiti rernu na 200 stepeni.
2. Umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, a zatim i ulje mleko, brašno i prašak za pecivo, sve dobro ali lagano izjednačiti i peći u kalupu prečnika 28 cm oko 15 minuta da porumeni.
3. Kad se prohladi, preseći na pola pa svaku polovinu natopiti šoljicom mleka pomešanom sa vanilinim šećerom.
4. Skuvati puding u mleku ohladiti i u njega ubaciti umućen margarin. Izjednačiti kremu i premazati jednu polovinu biskvita. Na kremu ubaciti oko 300 grama zrelih mekanih i oljuštenih nektarina i pritisnuti u kremu. Odozgo poklopiti drugom polovinom biskvita i premazati umućenim šlagom. Preko šlaga izrendajte belu i crnu čokoladu i kolač ostavite da se hladi pre služenja.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)