Sastojci:
1 puna kašika suvih ribizli
pola kašike sirćeta od crvenog vina
pola kašike balsamico sirće
1 čen belog luka
2 kašike pinjola, pečenih i krupnije sečenih
so
1 do 2 velike pečene crvene babure
2 kašike maslinovog ulja
prstohvat ljute mlevene paprike
2 do 3 pune kašike sitno iseckanog peršuna
500 g plavog patlidžana
50 ml maslinovog ulja
1 kašičica mešavine suvih začina ( majčina dušica, ruzmarin, bosiljak, origano )
po ukusu so
pola kašičice belog luka u prahu
Priprema:
1. Suve ribizle staviti u jednu malu činiju i preliti ih sa obe vrste sirćeta, promešati i ostaviti sa strane
2. Paprike ispeći na roštilju ili u rerni, ispod gornjeg grejača. Ako imate paprika u zamrzivaču, koristite njih.
Očišćene paprike iseći na sitne kockice i staviti u manju zdelu a sok, koji su paprike pustile prilikom stajanja, sipati 1 do 2 kašike u iseckane paprike.
3. Beli luk oljuštiti, i staviti u avan sa malo soli i istucite u pire.
Pinjole blago propržiti na suvom tiganju,ohladiti ih i iseći na krupnije i njih ostaviti na strana, a u činiju sa paprikama dodati sitno iseckan peršun, mlevenu ljutu papriku, maslinovo ulje, beli luk ribizle sa sirćetom i sve promešati i probati da li je dovoljno slano i, ako volite da je malo više ljuto, dodati još malo ljute paprike.
4. U malu zdelicu sipati ulje, beli luk u prahu i mešavinu začina i sve dobro promešati.
Patlidžan oprati, odseći vrh i iseći na kolutove debljine od 1 centimetra.
Svaku stranu isečenog patlidžana četkicom premazati sa uljem i začinima.
Zagrejati roštilj da je dobro vruć i peći oko 3 do 4 minuta sa zatvorenim poklopcem na roštilju, okrenuti i peći još 3 do 4 minuta i drugu stranu.
5. Podeliti paprike da imate dovoljno za sve ispečene paprike i na kraju posuti sa pinjolima i ukrasiti malim listićima peršuna.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)