Gazdarica je iznervirala, pa je odlučila da živi u vozu i odlično joj ide

Gazdarica je iznervirala, pa je odlučila da živi u vozu i odlično joj ide

Autor: | 24/08/2015

0


Kada svi putnici izađu iz voza da bi napokon otišli kući, Leoni Miler i dalje ostaje u njemu – voz je sada njen dom, a ona kaže da joj se to sviđa.

Studentkinja iz Nemačke napustila je stan koji je iznajmljivala u proleće.

- Sve je počelo raspravom između moje gazdarice i mene - izjavila je Milerova u mejlu koji je poslala “Vašington postu”.

- U trenutku sam odlučila da ne želim više da ostanem tamo, a onda sam shvatila da ne želim više nigde da živim - kaže Milerova.

Umesto toga, kupila je propusnicu koja joj omogućava da se 24 sata dnevno besplatno vozi svakim vozom u zemlji.

Milerova sada u pere kosu u vozu, i piše seminarske radove u pokretu. Kaže da joj se dopada sloboda koju ima.

- Osećam se kao da sam stalno na odmoru. Čitam, pišem, uživam u pogledu i stalno srećem dobre ljude. U vozovima se uvek nešto dešava - objašnjava studentkinja.

Predmeti koji čine njen život stali su u jedan ranac, a njeno dosadašnje iskustvo pobija rezultate nedavno sprovedene studije koji ukazuju na to da dugotrajno putovanje ima negativno dejstvo na naše zdravlje.

Milerova često putuje noću, ali ponekad prespava u stanu svojih prijatelja i rođaka. Zahvaljujući ovakvom načinu života, uspela je da uštedi dosta novca, s obzirom na to da mesečna karta košta 330 evra, a da je stanarinu plaćala 390. Ipak, štednja nije jedino što je imala u vidu kada je odlučila da se useli u voz.

- Želim da podstaknem ljude na to da preispitaju svoje svakodnevne navike i stvari koje smatraju normalnim. Na svetu je uvek mnogo više mogućnosti nego što vi mislite. Nova avantura uvek čeka iza ćoška, vaše je samo da je pronađete - zaključuje Milerova.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Facebook hellomagazin
Tagovi: putovanja voz