3 čena belog luka
500 g paradajza
2 kašike maslinovog ulje
so
biber
šećer
8 kora za lazanje
1/2 crvene paprike
1/2 žute paprike
malo peršuna i majčine dušice
300 g mladog sira
šargarepa
tikvica
80 g rendane gaude
Priprema:
1. Oljuštite i iseckajte crni i beli luk. Operite i prepolovite paradajz, pa sredinu izrendajte a kožu bacite.
2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte iseckan luk. Blago propržite pa dodajte paradajz. Kuvajte oko 10 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte sasvim šećera.
3. U velikoj posudi kuvajte kore za lazanje 5 minuta. Prohladite u hlanoj vodi, pa procedite.
4. Operite paprike, očistite od semenki i isecite na kockice. Usitnite i peršun i majčinu dušicu. U posebnoj posudi promešajte sir, začine i paprike. Posolite i pobiberite.
5. Operite tikvicu i šargarepu. Isecite u tanke uzdužne prutiće.
6. Prepolovite uzdužno kore za lazanje. Na svaku traku testenine stavite šargarepu i tikvicu, pa preko smesu sa sirom i paprikama i urolajte.
7. Rolnice stavite u pleh za pečenje. Prelijte sosom od paradajza i pospite rendanom gaudom.
8. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)