Lazanja rolnice u paradajz sosu

Lazanja rolnice u paradajz sosu

Autor: | 29/08/2015

0


Sastojci:

glavica crnog luka

3 čena belog luka

500 g paradajza

2 kašike maslinovog ulje

so

biber

šećer

8 kora za lazanje

1/2 crvene paprike

1/2 žute paprike

malo peršuna i majčine dušice

300 g mladog sira

šargarepa

tikvica

80 g rendane gaude

Priprema:

1. Oljuštite i iseckajte crni i beli luk. Operite i prepolovite paradajz, pa sredinu izrendajte a kožu bacite.

2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte iseckan luk. Blago propržite pa dodajte paradajz. Kuvajte oko 10 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte sasvim šećera.

3. U velikoj posudi kuvajte kore za lazanje 5 minuta. Prohladite u hlanoj vodi, pa procedite.

4. Operite paprike, očistite od semenki i isecite na kockice. Usitnite i peršun i majčinu dušicu. U posebnoj posudi promešajte sir, začine i paprike. Posolite i pobiberite.

5. Operite tikvicu i šargarepu. Isecite u tanke uzdužne prutiće.

6. Prepolovite uzdužno kore za lazanje. Na svaku traku testenine stavite šargarepu i tikvicu, pa preko smesu sa sirom i paprikama i urolajte.

7. Rolnice stavite u pleh za pečenje. Prelijte sosom od paradajza i pospite rendanom gaudom.

8. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/ThinkStock hellomagazin
Tagovi: lazanje recepti