Za vikend 4. Beška fest a na njemu kobasice, bavarske perece, krofne, štrudle

Za vikend 4. Beška fest a na njemu kobasice, bavarske perece, krofne, štrudle

Autor: | 03/09/2015

0


Četvrti "Beška fest" - u mestu Beška kod Inđije, počinje sutra, u petak, 4. septembra i traje do nedelje, 6. septembra, a biće posvećen promociji vojvođansko-bavarske kulture, saopštili su danas organizatori.

Tokom glavne večeri, u subotu, posetioci će imati priliku da probaju bavarske specijalitete: bele i crvene kobasice, leberkez, bavarske perece, kuglofe, bavarske torte i kolače, ali i vojvođanske specijalitete: beščansku kobasicu, švargle, džigernjače, roštilj, krofne, štrudle, pite, salčiće.

Ove godine iz Bavarske u Bešku će doći dva autobusa - jedan sa učesnicima programa, a drugi s turistima iz partnerskog mesta Karlšuld.

Ugovor o partnerstvu Beške i Karlšulda potpisan je 2010. godine od kada se i neguje prijateljstvo između ova dva mesta.

Trg u centru Karlšulda u znak partnerstva dobio je ime "Beška-Plac" (Trg Beška), a Beška je zauzvrat svečano otvorila "Park Karlšuld".

Organizatori su saopštili da je osnovni cilj manifestacije promocija Vojvodine kao multietničke i multikulturalne evropske regije.

U okviru "Beška festa" održaće se Etno festival, Gastro fest, kulturno-umetnički i zabavni program, "Bavarian beer party" i pop i rok koncerti.

Organizatori su Turistička organizacije Opštine Inđija i Zavičajno društvo "Stara Beška".

Komentari (0)

Loading
, Foto:Promo hellomagazin
Tagovi: putovanja