Možete ga spremati u različitim varijantama, prazan, punjen slanim ili slatkim namazom!
Sastojci za 4 osobe:
• 30 g šećera
• 5 g soli
• vinska čaša mlake vode
• 30 g pekarskog kvasca
• 500 g brašna
• 300 g putera
• dva žumanca
U posudi za kuvanje sjedinite šećer, so i mleko. Zagrevajte dok ne provri, a zatim sklonite sa vatre. U posebnoj dubljoj posudi pomešajte kvasac i vodu. Postepeno dodajte zagrejano mleko uz neprestano mešanje. Malo-pomalo, dodajte brašno i puter i mešajte rukama da biste dobili elastičnu masu. Napravite loptice od testa, prekrijte ih krpom i ostavite da odstoje jedan sat, sve dok masa ne nadođe toliko da bude duplo veća.
Za to vreme testo povremeno bocnite viljuškom ili čačkalicom da razbijete loptice vazduha koje se formiraju u unutrašnjosti, a potom ih stavite u frižider da odstoje još pola sata. Izvadite testo iz frižidera, premesite ga i presavijte na tri dela. Vratite ga u frižider da odstoji još dvadesetak minuta.
Rastanjite testo oklagijom, isecite ga na trouglove i uvijte u rolnu da dobijete kroasan-kifle. Poređajte ih u pleh i ostavite pola sata da nadođu. Za to vreme umutite žumanca i svaki kroasan premažite da bi dobio blistavu boju. Potom ih stavite u zagrejanu rernu i pecite desetak minuta na dvesta stepeni.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)