Sastojci:
– 800 g pilećeg belog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 100 g mesnate slanine
– 1 dl mineralne vode
– prstohvat sode bikarbone
– 2 kašike brašna
– mešavina začina, ulje
– 200 g tankih listova slanine
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
2. Crni luk očistiti i što sitnije iseckati, mesnatu slaninu takođe iseći na kockice.
3. Sjediniti mlevenu piletinu, crni luk, slaninu, sodu bokarbonu, brašno i začine po ukusu. Dobro izmešati, te postepeno dodavati mineralnu vodu i ručno mesiti dok se ne dobije ujednačena smesa. Ostaviti u frižideru da miruje 40 min.
4. Od umešene smese nauljenim rukama oblikovati ćevape. Uviti ih u listove slanine i peći na roštilju dok blago ne porumene.
Pročitajte još
Četiri kore, čokolada, puding i maline: Recept za Baron tortu koju je Čkalja obožavao
Recept za Baron tortu
28/03/2024
Saznajte višeDivlja čaga, moćno oružje iz Sibira koje čuva vaše zdravlje
Ekstrakt divlje čage je moćni preparat iz Sibira
26/03/2024
Saznajte višeOvako se hranio genije: Nikola Tesla imao je veoma strog režim, a jedan obrok nikada nije preskakao
Ishrana Nikole Tesle bila je specifična
26/03/2024
Saznajte višeLilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
Lilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
25/03/2024
Saznajte višeOvako se sin uči da postane džentlmen i šmeker: Đoković uveo strogo pravilo Stefanu
Pravilo Novaka Đokovića za sina Stefana
23/03/2024
Saznajte više
Komentari (0)