
Sastojci:
– 800 g pilećeg belog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 100 g mesnate slanine
– 1 dl mineralne vode
– prstohvat sode bikarbone
– 2 kašike brašna
– mešavina začina, ulje
– 200 g tankih listova slanine
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
2. Crni luk očistiti i što sitnije iseckati, mesnatu slaninu takođe iseći na kockice.
3. Sjediniti mlevenu piletinu, crni luk, slaninu, sodu bokarbonu, brašno i začine po ukusu. Dobro izmešati, te postepeno dodavati mineralnu vodu i ručno mesiti dok se ne dobije ujednačena smesa. Ostaviti u frižideru da miruje 40 min.
4. Od umešene smese nauljenim rukama oblikovati ćevape. Uviti ih u listove slanine i peći na roštilju dok blago ne porumene.
Pročitajte još
Ove "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)