Uredite predsoblje prema feng šui principima

Uredite predsoblje prema feng šui principima

Autor: | 10/09/2015

0

Kinezi smatraju da je predsoblje najvažnija prostorija u svakom domu zato što u nju prvo ulazimo i da je zato neobično važno urediti ga tako da osigura protok pozitivne energije i dobrodošlicu gostima.

Zato, prema pravilima feng šuija, ulazna vrata u stan ili kuću moraju da budu veća i masivnija od svih ostalih i uvek u besprekornom stanju, bez oguljene farbe ili brave koja škripi. Boja bi trebalo da bude svetla ili neka vesela - crvena, na primer, privlači dobitak. Sa obe strane ulaza trebalo bi staviti visoku biljku, a ako imate dvorište, sa desne strane ulaza možete da postavite mali vodoskok koji će doneti srećnu energiju svaki put kad otvorite vrata.

Ispred vrata se ne bi smelo da se nalazi ništa što će onemogućiti njihovo nesmetano otvaranje. Ulazni prostor ne sme da bude pretrpan, a sve kapute i jakne koje trenutno ne nosite, sklonite u ormar. Cipele ne smeju da vam stoje na patosu nego u ormarićima koji su zatvoreni ili u kutijama.

Ako vam je predsoblje prostrano, stavite u njega mali okrugli stočić i sveže cveće, a uz vrata neku lepu umetničku sliku ili fotografiju. Ogledalo nemojte da postavite nasuprot ulaznih vrata.

Predsoblje treba da bude svetlih boja, a ako nema izvor prirodne svetlosti, treba da postavite što blistaviju rasvetu. Jače svetlo, prema pravilima feng šuija, podićiće vam raspoloženje kad se vraćate kući, kao i vašim gostima.

Ako imate uzak i dugačak hodnik, možda ste osetili da se pri prolasku ne osećate prijatno. Razlog je loš feng šui u tako građenim prostorijama, ali to može da se popravi. U hodnik postavite šarene i jarke slike ili fotografije na oba zida duž celog prostora. Slike nemojte da postavljate ravno, jednu pored druge, već iz razmestite po zidovima na različitim visinama. Svakako nemojte da stavljate rasvetu na plafon, nego rasporedite svetiljke takođe po zidovima sa obe strane, što će prostor da “otvori” i vizuelno učini širim.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / ThinkstockPhotos hellomagazin
Tagovi: dekor feng šui

Pročitajte još

Najnovije vesti